Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning

Live lige nu

  • København
  • København
  1. Morgen

  2. Episodemandag 20. jan 20253 min.

    De seneste nyheder - døgnet rundt.

  3. Episodemandag 20. jan 20251 T 2 min.

    "The people are going to vote for independence or to come into the United States". Donald Trump, USA's kommende præsident, har med denne bemærkning skabt røre ikke bare i vores hjemlige andedam, men tværs over Atlanten. Udtalelsen kommer på et tidspunkt, hvor Grønland gør klar til Landtingsvalg, og hvor tilhørsforholdet til Danmark er en varm politisk kartoffel.

    Den grønlandsk-danske fælles historie er lang og kompliceret, og den forstås forskelligt afhængig af hvem, som udlægger den. Den dominerende danske fortælling lyder, at vi i store træk var en god, ja, nærmest humanistisk kolonimagt, som forstod grønlændernes behov. Men hvad siger de grønlandske kilder? Er tolkningen af kolonitiden en kampplads mellem grønlændere og danskere, som endegyldigt vil afgøre de to landes fremtid?

    Det er nogle af spørgsmålene i Kampen om historien, hvor Adam Holm taler med Nauja Bianco, selvstændig konsulent og tidligere rådgiver for Nordisk Ministerråd og Grønlands Selvstyre i Udenrigsministeriet samt Søren Rud, ph.d. og lektor i historie med fokus på Grønland som velfærdsstat, kolonialisme og afkolonisering.

    Find også programmet 'Kolonimagt og selvforståelse' fra den 17. maj 2022 om Grønlands historiske forbindelse til Danmark.

    I redaktionen: Josephine Gaïa Utoft og Clara Faust Spies.

    Redaktør: Silke Fensman.

    Musik: Adi Zukanovic.

    (Genudsendelse fra tirsdag).

  4. Episodemandag 20. jan 20253 T

    Hvad skal der ske ved Trumps indsættelse? Hvem er de palæstinensiske fanger, som bliver frigivet i den første fase våbenhvileaftalen? Og hvorfor vil regeringen ikke lave et forbud mod omvendelsesterapi?

    Dagens værter: Bjarne Steensbeck og Pernille Rudbæk.

  5. Formiddag

  6. Episodemandag 20. jan 202558 min.

    (+ vi har andre ting på programmet: Bryggeriets "nye" øl-sommelier og Leo Pharmas gigantaftale)

    Trump bliver indsat som præsident, og derfor har vi the Donald på en del af programmet. Vi ringer blandt andet til en, der advarer mod Trumps ledelsesstil. Vil den kunne inspirere erhvervsledere, og hvad vil det betyde for fx dagsordener som diversitet og klima?

    Og så får vi besøg af PFAs investeringsdirektør, der har ansvaret for 700 milliarder danske pensionskroner. Er han nervøs eller fattet for investeringsklimaet når Trump igen indtager Det Hvide Hus?

    Vært: Ulrik Rosenkvist Schultz.

    Fast gæst: Sune Aagaard.

    Medvirkende: Bodil Nordestgaard Ismiris, administrerende direktør hos Lederne og Kasper Lorenzen, investeringsdirektør hos PFA Pension.

    (Sendes også 00.03 og lørdag 00.03).

  7. Episodemandag 20. jan 20251 T

    Hvorfor kan bjørne æde sig tromlefede og sove i månedsvis uden at blive straffet med livsstilsygdomme? En dansk hjertelæge jagter brunbjørne dybt inde i de svenske skove i håb om at aflure deres hemmeligheder.

    Gæst: Ole Frøbert, hjertelæge på Örebro Universitetshospital i Sverige og professor ved Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus. Forfatter til bogen "Sund som en bjørn" fra Aarhus Universitetsforlag.

    Værter: Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen.

    Producer: Carsten Nielsen.

    vildtnaturligt@dr.dk

    (Sendes også 20.03 og onsdag 5.03).

  8. Episodemandag 20. jan 202557 min.

    Kunne de gamle grækere noget ganske særligt, når de spurgte sig vej gennem overvejelser om store problemer? En særlig samtaleform fra dengang er blevet smart og moderne igen i virksomheder, på chef-kurser, i selvhjælpsbøger og i fremtidsforskning. Men hvad går det ud på? Og hvor kan vi måske bruge det?

    Medvirkende:

    Liselotte Lyngsø, fremtidsforsker, Future Navigator, Master of Philosophy, Oxford University.

    Kim Gørtz, filosof, ph.d. coaching, protreptik og ledelsesfilosofi.

    Tilrettelægger og vært: Carsten Ortmann.

    (Sendes også 21.03, søndag 5.03 og 23.03).

  9. Eftermiddag

  10. Episodemandag 20. jan 202515 min.

    De seneste nyheder - døgnet rundt.

  11. Episodemandag 20. jan 20251 T 15 min.

    Giver uddannelsesreformen mulighed for at flere kommer på erhvervs- og velfærdsuddannelserne? Og gør det ungdomsuddannelserne mere lige eller ulige? Er det en god ide, at skoleledere kan straffe elever hårdere i folkeskolen?

    Skal skærmene fjernes fra daginstitutionerne? Og hvordan går det egentlig med minimumsnormeringerne?

    Ring til regeringen og børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye og få svar på dit spørgsmål.

    Ring tlf. 7021 1919 eller send en sms til 1212 til P1.

    Ring til regeringen er den direkte vej til magten på P1.

    Vært: Martin Plauborg.

    Tilrettelægger: Nina Lorenz Grimstrup & Siw Søby Rasmussen.

    Producer: Siw Søby Rasmussen.

  12. Episodemandag 20. jan 202533 min.

    I dag bliver Donald Trump indsat som USA's 47. præsident. Men det er som om, at han allerede før, han har holdt sin store tale i Washington D.C. har fået nogle af nationens mest magtfulde moguler til at lytte. Både Apple og Google har doneret penge til Trumps indsættelsesceremoni, og det måske mest markante sving mod Maga, ser man hos Metas CEO, Mark Zuckerberg. For fire år siden smed han Trump af Facebook, og i valgkampen truede Trump så Meta-ejeren med fængsel. Men nu lægger Meta sin indholdsstrategi om, donerer penge til Trump og Zuckerberg, kalder den kommende præsident 'badass'. Så hvordan fik Trump Zuckerberg til at makke ret? Det er dagens Genstart, hvor ph.d., forfatter og ekspert i Digital Kultur, Katrine Pedersen, fortæller om modstanderne, der på få måneder er faldt hinanden om halsen.

    Vært: Simon Stefanski.

    (Sendes også 19.30).

  13. Episodemandag 20. jan 20251 T

    Musiker Hjalmer Larsen og filminstruktør Jonas Risvig er begge fans af den amerikanske rapper Mac Miller, der døde i 2018. I sidste uge udgav Mac Miller sit andet posthume album, Balloonerism og nu gennemgår de to fans det nye album. Desuden fortæller Hjalmer Larsen historien om dengang han var med til at producere sin far - Kim Larsens - sidste album "Sange fra første sal".

    Ilulissat, byen ved den UNESCO-beskyttede isfjord, tiltrækker turister fra hele verden. Men hvem tjener egentlig på turismen, og hvad sker der, når lokale mister kontrollen over deres egne ressourcer? I dagens udgave af Virkelig møder vi Lars Erik, en lokal turistguide, der deler sine tanker om Grønlands turisme som en kulturel kampplads.

    Vært: Casper Dyrholm.

    (Sendes også 1.03).

  14. Episodemandag 20. jan 20251 T 2 min.

    Hvem har rettighederne til kunstneres musik, når de dør? Hvilke dilemmaer opstår, når man efter en kunstners død sidder på en musikalsk guldmine? Og hvad gør det ved vores syn på døden, når fx musikere udgiver musik lang tid efter deres død? De spørgsmål stiller K-Live i dag, når vi dykker ned i posthume musikudgivelser i forbindelse med Mac Millers nye album, der er det andet album siden sin død i 2018.

    Donald Trump bliver officielt udnævnt som USA's præsident mandag aften dansk tid. Vi varmer op med adfærdspsykolog og forfatter Henrik Tingleff, der har skrevet en bog om egodyret - et evolutionært instinkt, der drives vores hunger efter magt og anerkendelse. Donald Trump er - ifølge Tingleff - det tydeligste levende eksempel på et egodyr.

    Vært: Casper Dyrholm.

    (Sendes også 2.03).

  15. Episodemandag 20. jan 20252 T 50 min.

    Hvilke historiske epoker markerer tidligere tiders indsættelsestaler? Trump har bygget sin familie op efter forbillede af Kennedy-familien. Flere har politiske roller, er hans rådgivere og repræsenterer ham i offentligheden. Hvilken rolle kommer Trump-familien til at spille i hans anden periode? Og hvorfor har tech-milliardærerne så fremtrædende en rolle ved Trumps indsættelse?

    Dagens værter: Anne Kirstine Hermann og Ole Brink.

    (Sendes også 22.03 og 3.03).

  16. Aften

  17. Episodemandag 20. jan 20258 min.

    Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk.

  18. Episodemandag 20. jan 202527 min.

    Jens er på teaterkursus ude på landet i det nordlige Californien. Deltagerne kommer alle mulige steder fra, med hver deres kultur. Men uden for kursusejendommen, i den lille flække, Blue Lake, er der en helt anden kultur - en kultur der godt kan provokeres, nogen gange med voldelige konsekvenser.

    -Og i den sidste ende opstår spørgsmålet om, hvor meget man skal bære over med?

    Fortæller: Jens Kløft.

    Redaktion og redigering: Torben Brandt.

    Kontakt: radiofortaelliger@dr.dk

  19. Episodemandag 20. jan 202533 min.

    I dag bliver Donald Trump indsat som USA's 47. præsident. Men det er som om, at han allerede før, han har holdt sin store tale i Washington D.C. har fået nogle af nationens mest magtfulde moguler til at lytte. Både Apple og Google har doneret penge til Trumps indsættelsesceremoni, og det måske mest markante sving mod Maga, ser man hos Metas CEO, Mark Zuckerberg. For fire år siden smed han Trump af Facebook, og i valgkampen truede Trump så Meta-ejeren med fængsel. Men nu lægger Meta sin indholdsstrategi om, donerer penge til Trump og Zuckerberg, kalder den kommende præsident 'badass'. Så hvordan fik Trump Zuckerberg til at makke ret? Det er dagens Genstart, hvor ph.d., forfatter og ekspert i Digital Kultur, Katrine Pedersen, fortæller om modstanderne, der på få måneder er faldt hinanden om halsen.

    Vært: Simon Stefanski.

    (Genudsendelse fra 13.30).

  20. Episodemandag 20. jan 20251 T

    Hvorfor kan bjørne æde sig tromlefede og sove i månedsvis uden at blive straffet med livsstilsygdomme? En dansk hjertelæge jagter brunbjørne dybt inde i de svenske skove i håb om at aflure deres hemmeligheder.

    Gæst: Ole Frøbert, hjertelæge på Örebro Universitetshospital i Sverige og professor ved Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus. Forfatter til bogen "Sund som en bjørn" fra Aarhus Universitetsforlag.

    Værter: Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen.

    Producer: Carsten Nielsen.

    vildtnaturligt@dr.dk

    (Genudsendelse fra 10.03).

    (Sendes også onsdag 5.03).

  21. Episodemandag 20. jan 20251 T

    Kunne de gamle grækere noget ganske særligt, når de spurgte sig vej gennem overvejelser om store problemer? En særlig samtaleform fra dengang er blevet smart og moderne igen i virksomheder, på chef-kurser, i selvhjælpsbøger og i fremtidsforskning. Men hvad går det ud på? Og hvor kan vi måske bruge det?

    Medvirkende:

    Liselotte Lyngsø, fremtidsforsker, Future Navigator, Master of Philosophy, Oxford University.

    Kim Gørtz, filosof, ph.d. coaching, protreptik og ledelsesfilosofi.

    Tilrettelægger og vært: Carsten Ortmann.

    (Genudsendelse fra 11.03).

    (Sendes også søndag 5.03 og 23.03).

  22. Episodemandag 20. jan 20252 T

    Hvilke historiske epoker markerer tidligere tiders indsættelsestaler? Trump har bygget sin familie op efter forbillede af Kennedy-familien. Flere har politiske roller, er hans rådgivere og repræsenterer ham i offentligheden. Hvilken rolle kommer Trump-familien til at spille i hans anden periode? Og hvorfor har tech-milliardærerne så fremtrædende en rolle ved Trumps indsættelse?

    Dagens værter: Anne Kirstine Hermann og Ole Brink.

    (Genudsendelse fra 16.05).

    (Sendes også 3.03).

  23. Nat

  24. Episodetirsdag 21. jan 20251 T

    (+ vi har andre ting på programmet: Bryggeriets "nye" øl-sommelier og Leo Pharmas gigantaftale)

    Trump bliver indsat som præsident, og derfor har vi the Donald på en del af programmet. Vi ringer blandt andet til en, der advarer mod Trumps ledelsesstil. Vil den kunne inspirere erhvervsledere, og hvad vil det betyde for fx dagsordener som diversitet og klima?

    Og så får vi besøg af PFAs investeringsdirektør, der har ansvaret for 700 milliarder danske pensionskroner. Er han nervøs eller fattet for investeringsklimaet når Trump igen indtager Det Hvide Hus?

    Vært: Ulrik Rosenkvist Schultz.

    Fast gæst: Sune Aagaard.

    Medvirkende: Bodil Nordestgaard Ismiris, administrerende direktør hos Lederne og Kasper Lorenzen, investeringsdirektør hos PFA Pension.

    (Genudsendelse fra 9.05).

    (Sendes også lørdag 00.03).

  25. Episodetirsdag 21. jan 20251 T

    Musiker Hjalmer Larsen og filminstruktør Jonas Risvig er begge fans af den amerikanske rapper Mac Miller, der døde i 2018. I sidste uge udgav Mac Miller sit andet posthume album, Balloonerism og nu gennemgår de to fans det nye album. Desuden fortæller Hjalmer Larsen historien om dengang han var med til at producere sin far - Kim Larsens - sidste album "Sange fra første sal".

    Ilulissat, byen ved den UNESCO-beskyttede isfjord, tiltrækker turister fra hele verden. Men hvem tjener egentlig på turismen, og hvad sker der, når lokale mister kontrollen over deres egne ressourcer? I dagens udgave af Virkelig møder vi Lars Erik, en lokal turistguide, der deler sine tanker om Grønlands turisme som en kulturel kampplads.

    Vært: Casper Dyrholm.

    (Genudsendelse fra 14.03).

  26. Episodetirsdag 21. jan 20251 T

    Hvem har rettighederne til kunstneres musik, når de dør? Hvilke dilemmaer opstår, når man efter en kunstners død sidder på en musikalsk guldmine? Og hvad gør det ved vores syn på døden, når fx musikere udgiver musik lang tid efter deres død? De spørgsmål stiller K-Live i dag, når vi dykker ned i posthume musikudgivelser i forbindelse med Mac Millers nye album, der er det andet album siden sin død i 2018.

    Donald Trump bliver officielt udnævnt som USA's præsident mandag aften dansk tid. Vi varmer op med adfærdspsykolog og forfatter Henrik Tingleff, der har skrevet en bog om egodyret - et evolutionært instinkt, der drives vores hunger efter magt og anerkendelse. Donald Trump er - ifølge Tingleff - det tydeligste levende eksempel på et egodyr.

    Vært: Casper Dyrholm.

    (Genudsendelse fra 15.03).

  27. Episodetirsdag 21. jan 20251 T 57 min.

    Hvilke historiske epoker markerer tidligere tiders indsættelsestaler? Trump har bygget sin familie op efter forbillede af Kennedy-familien. Flere har politiske roller, er hans rådgivere og repræsenterer ham i offentligheden. Hvilken rolle kommer Trump-familien til at spille i hans anden periode? Og hvorfor har tech-milliardærerne så fremtrædende en rolle ved Trumps indsættelse?

    Dagens værter: Anne Kirstine Hermann og Ole Brink.

    (Genudsendelse fra 16.05).