Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning

Live lige nu

  • København
  • København
  1. Morgen

  2. Episodelørdag 18. jan 20253 min.

    De seneste nyheder - døgnet rundt.

  3. Episodelørdag 18. jan 20251 T

    Ledernes sprog er ofte belagt med omskrivninger, som dækker over budskabet. Nedskæringer, fyringer og forandringer bliver pakket ind i sprogligt gavepapir, der skal få dårlige nyheder til at glide ned. Vi ser på forskellen mellem ledernes sprog og medarbejdernes virkelighed.

    Vært: Adrian Hughes.

    Producer: Thomas Holmby Hansen.

    Gæster:

    Caroline Hart Sehested, CEO Futuretalent.dk.

    Steen Hildebrandt, prof. emeritus og ekspert i ledelse.

    Nanna Vestgaard, retoriker.

    (Genudsendelse fra fredag).

  4. Episodelørdag 18. jan 20251 T

    Grønlands undergrund rummer massive rigdomme. Ikke mindst de sjældne jordarter og råstoffer, der er desperat brug for i den grønne omstilling. Og dét har den kommende præsident i USA, Donald Trump, fået færden af. Hans kommende nationale sikkerhedsrådgiver forklarer den seneste uges virak på enkel vis: "Det handler om kritiske råstoffer. Det handler om naturressourcer". Men hvor stort er potentialet reelt? Er der rigdomme nok gemt i grundfjeldet til at kunne gøre Grønland økonomisk selvbærende? Hvad kan blive det nye og allerstørste grønne erhvervseventyr?

    Gæster: Minik Rosing, professor i geologi ved Københavns Universitet + Jakob Kløve Kleiding, chefkonsulent i GEUS, Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark & Grønland + Stefan Bernstein, direktør for GreenRoc Strategic Minerals + Oskar Dahlin fra Lærlinge for Bæredygtighed + Klara Sørensen fra Den Grønne Ungdomsbevægelse.

    Vært: Lars Trier Mogensen.

    Produceret for DR af Rakkerpak Productions.

    (Genudsendelse fra tirsdag).

    (Sendes også 23.03).

  5. Episodelørdag 18. jan 20251 T 2 min.

    Der ligger en følelse af nederlag over Washington, demokraternes politiske højborg. Og den følelse gør ondt! Demokraterne ved, at Bidens værk bliver revet ned, at de ikke kan stoppe Trump de næste to år - at de skal begynde forfra. Trump er gået til angreb på systemet, på institutionerne. Embedsmænd bliver udspurgt om deres loyalitet! Statsansatte får tilbudt tidlig fratrædelse. Statsapparatet venter! De amerikanske vælgere vidste, hvad de stemte på - og de stemte på Trump. På mandag flytter han ind i Det hvide Hus - for at forandre USA og supermagtens rolle i verden. Det er Verden ifølge Gram.

    Gæster: Anne Alling, Niels Bjerre Poulsen og Jacob Funk Kirkegaard.

    Vært: Steffen Gram.

    (Genudsendelse fra onsdag).

    (Sendes også 2.03 og søndag 00.03).

  6. Episodelørdag 18. jan 20251 T 58 min.

    Hvad er seneste nye om våbenhvileaftale? Hvilke konsekvenser kan den nuværende diplomatiske situation mellem Danmark og USA få? Og hvorfor vækker dansk avis-kritik så stor vrede i Norge?

    Dagens værter: Ole Brink og Jan Falkentoft.

  7. Formiddag

  8. Episodelørdag 18. jan 20251 T 57 min.

    Hvor går grænsen for, hvad Folketingets medlemmer skal blande sig i, og er det "turismediplomati" eller et godt initiativ, når Morten Messerschmidt vil tale med Trump om Grønland? Betyder det noget, hvem der får kredit for våbenhvilen i Gaza, og hvad betyder ære i politik? Har højrefløjen brug for Lars Boje Mathiesen, og hvad betyder det for folketingsarbejdet, når der kommer nye partier på Borgen?

    Kim Christiansen, Henrik Dam Kristensen og Marcus Knuth tager en tur i Svingdøren med vært Tony Scott, hvor de ser tilbage på deres egen karriere i politik og vender ugens største historier, så du kan blive klogere på de politiske magtspil på Christiansborg.

    Programmet er optaget fredag d. 17. januar 2025.

    Vært: Tony Scott.

    Redaktør og producer: Naja Bergen Dale.

    Tilrettelægger: Christian Ulloriaq Jeppesen.

    svingdoren@dr.dk

    (Sendes også 20.03).

  9. Eftermiddag

  10. Episodelørdag 18. jan 202515 min.

    De seneste nyheder - døgnet rundt.

  11. Episodelørdag 18. jan 202548 min.

    Stjerner og striber er taget til Palm Beach i Florida, hvor Donald Trump i disse dage er i fuld gang med at pakke inden han mandag 20. januar overtager Det Hvide Hus som USA's 47. præsident. Vi vurderer, hvor stærkt Trump står på sin første dag som præsident og guider til en historisk indsættelsesdag!

    Vi vender også Joe Bidens sidste tale til nationen fra det ovale kontor, og om det var den afgående eller tiltrædende præsident, der skal have æren for våbenhvileaftale mellem Israel og Hamas.

    Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Jakob Krogh og kulturkorrespondent Sandra Brovall.

    Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.

    (Sendes også 18.03).

  12. Episodelørdag 18. jan 20251 T

    Det er ganske vist, at mennesker til alle tider har sladret til og om hinanden. Men hvorfor gør vi det? Er det ondt at sladre? Og hvilke ingredienser skal der til for at gøre en sladderhistorie til en saftig, uimodståelig lækkerbisken? Damerne gennemlyser fænomenet, der har eksisteret lige så længe som menneskeheden selv, og undersøger, hvad der kendetegner sladder i dag.

    Værter: Anne Sophia Hermansen, Anna Libak og Sørine Gotfredsen.

    Producer: Klara Witt.

    Redaktør: Silke Fensman.

    (Sendes også søndag 21.03 og tirsdag 05.03).

  13. Episodelørdag 18. jan 20251 T

    Skuespiller Joachim Fjeldstrup har valgt Victoria fra 2015 som sit bud på verdens bedste film. Nicolaj beskriver oplevelsen som: "Man kan simpelthen ikke stå af."

    Det særlige ved Victoria er, at hele filmen er optaget i ét langt, uafbrudt one-take, hvilket skaber en intens og nærværende oplevelse. Den tyske film, instrueret af Sebastian Schipper, følger hovedpersonen Victoria gennem en nat i Berlin, hvor hun bliver viklet ind i et kaotisk og farligt drama, der forener ungdom, venskab og kriminalitet.

    Vært: Nicolaj Kopernikus.

    Gæst: Joachim Fjeldstrup.

    Redaktion: Olivia Keblovszki, Jens Malthe Næsby og Rune Born Schwartz.

    Produceret for DR af Munck Studios København.

    (Sendes også 1.03).

  14. Episodelørdag 18. jan 20251 T

    Transnational adoption er sat på pause efter at en række sager har afdækket problematiske forhold omkring adoption. Men hvordan føles det at se hele den debat, der udspiller sig, hvis man - i den bedste mening - selv har adopteret et barn engang i 1970'erne? Et barn, som man siden har været mor for.

    Vært: Kristian Ditlev Jensen.

    Medvært: Christoffer Emil Bruun.

    Gæst: Pia Stærmose.

    Musik: Trentemøller.

    (Sendes også søndag 19.03).

  15. Episodelørdag 18. jan 20251 T

    Lauge og Kristian følger syndens udvikling fra urenhed til en gæld, som skal betales.

    Tilrettelæggelse og klip: Kristian Leth og Lauge Hendriksen.

    Speak: Karen Straarup.

    Redaktør: Hanne Budtz-Jørgensen.

    Produceret for DR af Munck Studios København.

    (Genudsendelse fra torsdag).

  16. Episodelørdag 18. jan 20251 T

    Hvordan improviserer tv-værten over to, store nyheder samtidig? Tabloid TV2-vært Nadia Filt, der havde vagten, da News gik i dobbelt-breaking om våbenhvile i Mellemøsten og Mette Frederiksens telefonsamtale med Donald Trump onsdag aften.

    Hvad er det, danske journalister mangler at vide om Grønland? Tabloids egen Christian Ulloriaq Jeppesen, der kom på overarbejde med hjælpe kolleger, seere og lyttere på vej, fortæller om sine oplevelser på den anden side af mikrofonerne.

    Hvorfor blev debattør Asmaa Abdol-Hamid dømt for injurier, fordi hun kritiserede journalist Jotam Confino på sociale platforme? Tabloid læser dommen fra Københavns Byret sammen med cand.jur. Steffan Munkholm Asp Møller.

    Hvorfor lader DRs boligserie Røverkøb i Provinsen som om, det er programmets værter, der finder huse til deltagerne, hvis det ikke passer? DR-programchef Anne Garlichs besøger Tabloid for at forklare, hvad der gik galt med det nye boligprogram, der i hast blev fjernet fra skærmen, da et par af de medvirkende talte over sig i Fyns Amts Avis.

    Ugens medvært er journalist Jon Pagh, tidligere sportsvært- og -reporter på Viaplay og TV2.

    Vært: Marie Louise Toksvig.

    (Genudsendelse fra fredag).

  17. Aften

  18. Episodelørdag 18. jan 202545 min.

    Stjerner og striber er taget til Palm Beach i Florida, hvor Donald Trump i disse dage er i fuld gang med at pakke inden han mandag 20. januar overtager Det Hvide Hus som USA's 47. præsident. Vi vurderer, hvor stærkt Trump står på sin første dag som præsident og guider til en historisk indsættelsesdag!

    Vi vender også Joe Bidens sidste tale til nationen fra det ovale kontor, og om det var den afgående eller tiltrædende præsident, der skal have æren for våbenhvileaftale mellem Israel og Hamas.

    Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-korrespondent Jakob Krogh og kulturkorrespondent Sandra Brovall.

    Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.

    (Genudsendelse fra 12.15).

  19. Episodelørdag 18. jan 202515 min.
    Ugen der gik
  20. Episodelørdag 18. jan 20251 T

    Mark Zuckerberg har været i verdens største podcast og talt om sit MAGA-skifte og behovet for mere maskulinitet i USA. Hvad handler det egentlig om?

    Vi får besøg af Rasmus Kleis Nielsen, professor på KU, for at forstå den nye verdensorden, hvor viden, fakta og sandhed risikerer at vige pladsen for en orden, hvor det gælder om at råbe højest.

    Vi tester også DeepSeek, en kinesisk AI-model, og spørger, om Taiwan er en del af Kina. Vi tager desuden temperaturen på AI-kapløbet mellem USA og Kina.

    Til sidst har Henrik fundet ud af, at der er en massiv spionagetrussel mod Grønland. Det vender vi også.

    Værter: Henrik Moltke, techkorrespondent, og Marcel Mirzaei-Fard, DR's techanalytiker.

    (Genudsendelse fra torsdag).

  21. Episodelørdag 18. jan 20252 T

    Hvor går grænsen for, hvad Folketingets medlemmer skal blande sig i, og er det "turismediplomati" eller et godt initiativ, når Morten Messerschmidt vil tale med Trump om Grønland? Betyder det noget, hvem der får kredit for våbenhvilen i Gaza, og hvad betyder ære i politik? Har højrefløjen brug for Lars Boje Mathiesen, og hvad betyder det for folketingsarbejdet, når der kommer nye partier på Borgen?

    Kim Christiansen, Henrik Dam Kristensen og Marcus Knuth tager en tur i Svingdøren med vært Tony Scott, hvor de ser tilbage på deres egen karriere i politik og vender ugens største historier, så du kan blive klogere på de politiske magtspil på Christiansborg.

    Programmet er optaget fredag d. 17. januar 2025.

    Vært: Tony Scott.

    Redaktør og producer: Naja Bergen Dale.

    Tilrettelægger: Christian Ulloriaq Jeppesen.

    svingdoren@dr.dk

    (Genudsendelse fra 10.03).

  22. Episodelørdag 18. jan 20251 T

    Hvad stiller man som 20-årig op med en helt grundlæggende følelse af at være utilpas i livet? At føle at man bluffer sine venner, der før eller senere vil opdage ens utilstrækkelighed og gennemskue, at man på en irriterende måde blot er et kedeligt bekendtskab at være sammen med. Det bliver præsterne i panelet spurgt om, ligesom de forholder sig til, hvordan Jesus ville have haft det med sociale medier - ville han f.eks. selv have været på Instagram, hvis han havde haft muligheden? Endelig har en ellers glad kirkegænger slået sig på apostelen Paulus syn på kvinder. Gæster i studiet hos vært Anne-Grethe Bjarup Riis er generalsekretær Keld Dahlmann fra Dansk Oase, sognepræst Karsten Bjerreskov Farup fra Stigs Bjergby-Mørkøv-Skamstrup-Frydendal pastorat i Holbæk provsti og Mette Christina Juul fra Flødstrup-Ullerslev sogne på Fyn.

    Du kan altid skrive dine spørgsmål til Jesus@dr.dk.

    (Genudsendelse fra søndag).

  23. Episodelørdag 18. jan 20251 T

    Grønlands undergrund rummer massive rigdomme. Ikke mindst de sjældne jordarter og råstoffer, der er desperat brug for i den grønne omstilling. Og dét har den kommende præsident i USA, Donald Trump, fået færden af. Hans kommende nationale sikkerhedsrådgiver forklarer den seneste uges virak på enkel vis: "Det handler om kritiske råstoffer. Det handler om naturressourcer". Men hvor stort er potentialet reelt? Er der rigdomme nok gemt i grundfjeldet til at kunne gøre Grønland økonomisk selvbærende? Hvad kan blive det nye og allerstørste grønne erhvervseventyr?

    Gæster: Minik Rosing, professor i geologi ved Københavns Universitet + Jakob Kløve Kleiding, chefkonsulent i GEUS, Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark & Grønland + Stefan Bernstein, direktør for GreenRoc Strategic Minerals + Oskar Dahlin fra Lærlinge for Bæredygtighed + Klara Sørensen fra Den Grønne Ungdomsbevægelse.

    Vært: Lars Trier Mogensen.

    Produceret for DR af Rakkerpak Productions.

    (Genudsendelse fra tirsdag).

  24. Nat

  25. Trump vil have fingrene i Grønland - og truer derfor med blandt andet straftold. Men hvilken økonomisk betydning har hele den her sag - og skal de danske virksomheder virkelig frygte en potentiel straftold?

    Vi vender også et andet drama. I energivirksomheden Biocirc var direktøren først fyret, så var det bestyrelsesformanden, nej vent, så direktøren, eller nej, nu trak bestyrelsesformanden sig. Årets start har været hård for energivirksomheden med de store ambitioner - og det er bare endnu en af de nye drenge i energiklassen, som har problemer.

    Til slut ringer vi til Pandoras topchef Alexander Lacik for at høre, hvordan Pandora mærker og arbejder med den tendens, at vi bruger flere og flere penge på at se flotte og smukke ud.

    Vært: Ulrik Rosenkvist Schultz.

    Fast gæst: Sune Aagaard.

    Medvirkende: Alexander Lacik, CEO hos Pandora.

    (Genudsendelse fra mandag).

  26. Episodesøndag 19. jan 20251 T

    Skuespiller Joachim Fjeldstrup har valgt Victoria fra 2015 som sit bud på verdens bedste film. Nicolaj beskriver oplevelsen som: "Man kan simpelthen ikke stå af."

    Det særlige ved Victoria er, at hele filmen er optaget i ét langt, uafbrudt one-take, hvilket skaber en intens og nærværende oplevelse. Den tyske film, instrueret af Sebastian Schipper, følger hovedpersonen Victoria gennem en nat i Berlin, hvor hun bliver viklet ind i et kaotisk og farligt drama, der forener ungdom, venskab og kriminalitet.

    Vært: Nicolaj Kopernikus.

    Gæst: Joachim Fjeldstrup.

    Redaktion: Olivia Keblovszki, Jens Malthe Næsby og Rune Born Schwartz.

    Produceret for DR af Munck Studios København.

    (Genudsendelse fra 14.03).

  27. Episodesøndag 19. jan 20251 T

    Der ligger en følelse af nederlag over Washington, demokraternes politiske højborg. Og den følelse gør ondt! Demokraterne ved, at Bidens værk bliver revet ned, at de ikke kan stoppe Trump de næste to år - at de skal begynde forfra. Trump er gået til angreb på systemet, på institutionerne. Embedsmænd bliver udspurgt om deres loyalitet! Statsansatte får tilbudt tidlig fratrædelse. Statsapparatet venter! De amerikanske vælgere vidste, hvad de stemte på - og de stemte på Trump. På mandag flytter han ind i Det hvide Hus - for at forandre USA og supermagtens rolle i verden. Det er Verden ifølge Gram.

    Gæster: Anne Alling, Niels Bjerre Poulsen og Jacob Funk Kirkegaard.

    Vært: Steffen Gram.

    (Genudsendelse fra onsdag).

    (Sendes også søndag 00.03).

  28. Episodesøndag 19. jan 20251 T 57 min.

    Mandag døde fotografen Oliviero Toscani i en alder af 82 år. Toscani var kendt for sine chokerende reklamer for tøjfirmaet United Colors of Benetton. Nogle vil måske huske billedet af en sort kvinde, der ammer en hvid baby, eller billedet af det blodige tøj fra en bosnisk soldat. Flemming Møldrup er superfan, og sammen med ham taler vi om Oliviero Toscanis virke og eftermæle.

    Og så skal vi uddele Rosenkjærprisen. Prisen gives til en person, der evner at gøre vanskelige emner tilgængelige for et bredere publikum. Vi taler med den hemmelige prismodtager.

    Vi skal også forbi arktisk historie, og hvordan Monica Lewinsky blev behandlet efter sin affære med Bill Clinton.

    Værter: Adam Holm, Gustav Hagild og Gitte Løkkegaard.

    I redaktionen: Clara Faust Spies og Nanna Sloth Skardhamar.

    Redaktør: Silke Fensman.

    (Genudsendelse fra fredag).