Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning

Live lige nu

  • København
  • København
  1. Morgen

  2. Episodesøndag 19. jan 20253 min.

    De seneste nyheder - døgnet rundt.

  3. Episodesøndag 19. jan 20251 T

    Der var engang, hvor en rigtig familie var lig med far, mor og et par børn. Kernefamilien er stadig udbredt, men ikke længere en selvfølge. I dag kan en familie også være mor-mor eller far-far og børn. Og så er der de sammenbragte, regnbuefamilierne og dem med flere generationer, der bor sammen. Hvad giver de forskellige former os?

    Medvirkende: Neela Maria Sris ; psykolog, Encounter. Karen Vallga¶rda ; professor i Historie, Saxo Instituttet, KU.

    Tilrettelægger og vært: Carsten Ortmann.

    (Genudsendelse fra mandag).

    (Sendes også 23.03).

  4. Episodesøndag 19. jan 20251 T

    "The people are going to vote for independence or to come into the United States". Donald Trump, USA's kommende præsident, har med denne bemærkning skabt røre ikke bare i vores hjemlige andedam, men tværs over Atlanten. Udtalelsen kommer på et tidspunkt, hvor Grønland gør klar til Landtingsvalg, og hvor tilhørsforholdet til Danmark er en varm politisk kartoffel.

    Den grønlandsk-danske fælles historie er lang og kompliceret, og den forstås forskelligt afhængig af hvem, som udlægger den. Den dominerende danske fortælling lyder, at vi i store træk var en god, ja, nærmest humanistisk kolonimagt, som forstod grønlændernes behov. Men hvad siger de grønlandske kilder? Er tolkningen af kolonitiden en kampplads mellem grønlændere og danskere, som endegyldigt vil afgøre de to landes fremtid?

    Det er nogle af spørgsmålene i Kampen om historien, hvor Adam Holm taler med Nauja Bianco, selvstændig konsulent og tidligere rådgiver for Nordisk Ministerråd og Grønlands Selvstyre i Udenrigsministeriet samt Søren Rud, ph.d. og lektor i historie med fokus på Grønland som velfærdsstat, kolonialisme og afkolonisering.

    Find også programmet 'Kolonimagt og selvforståelse' fra den 17. maj 2022 om Grønlands historiske forbindelse til Danmark.

    I redaktionen: Josephine Gaïa Utoft og Clara Faust Spies.

    Redaktør: Silke Fensman.

    Musik: Adi Zukanovic.

    (Genudsendelse fra tirsdag).

    (Sendes også mandag 5.03).

  5. Episodesøndag 19. jan 20251 T 2 min.

    Skal vi have en nordisk union? Er Norge så rigt, at det er et problem. Og hvorfor har svenskerne ikke tidligere grinet af den havarerede sovjetiske ubåd i skærgården?

    (Sendes også 22.03).

  6. Episodesøndag 19. jan 20251 T 58 min.

    Hvad forventes af våbenhvilens første fase, der går i gang i dag? Hvad er det for et arbejde, der går forud for gidseludvekslinger? Den kommende amerikanske præsident Donald Trump kaldes bredt set populist, men hvad indebærer det?

    Dagens vært: Ole Brink.

  7. Formiddag

  8. Episodesøndag 19. jan 20251 T

    Brøndby Strand Kirke. Helsingør stift. 2. s. e. helligtrekonger

    Prædikant: Elisabeth Krarup de Medeiros

    Organist: Katrine Immerkjær Hjorth Kristiansen

    Salmer:

    DDS 747: Lysets engel går med glans

    DDS 634: Du ved det nok mit hjerte

    Hvor kærlighed brænder

    Nr. i 100S: 853

    DDS 144: Hvor saligt er det ægtepar

    DDS 754: Morgenstund har guld i mund

    Con moto maestoso

    Komponist: Felix Mendelsohn

    Motet:

    Jeg gemte alle ordene i mit hjerte

    Komponist: Matti Borg

    Postludium:

    Arrival og the Queen of Sheba

    Komponist: G. F. Händel

    Vært: Katarina Lewkovitch.

  9. Episodesøndag 19. jan 202557 min.

    I anledning af kong Frederiks et års jubilæum reflekterer Juraekspert Lisbeth Christoffersen over Bibelens billeder af kongen og loven som vores fælles grundlag.

    Desuden pilgrimsspor med et genbesøg på et plejehjem i Moskva.

    Vært: Anders Laugesen.

    (Sendes også 4.03).

  10. Eftermiddag

  11. Episodesøndag 19. jan 202515 min.

    De seneste nyheder - døgnet rundt.

  12. Episodesøndag 19. jan 20251 T 48 min.

    Det er spørgsmålet i dagens Akkurat, dagen før Donald Trump bliver indsat som USA's 47. præsident og få dage efter at han i en samtale med statsminister Mette Frederiksen fastholdt muligheden for at indføre straftold over for Danmark. Med ved bordet er: Lars Boje, partistifter og formand, Borgernes Parti, Martin Lidegaard, politisk leder, Radikale Venstre, Rasmus Jarlov, forsvarsordfører & grønlandsordfører, Konservative, Eva Flyvholm, fhv. folketingsmedlem for Enhedslisten, Friis Arne Petersen, fhv. direktør i UM, fhv. ambassadør i Washington, Beijing og Berlin, Camilla Sebelius Winther, Fuse Communication, Kongressen.com og Claus Mathiesen, studielektor ved Forsvarsakademiet.

    Vært: Clement Kjersgaard.

  13. Episodesøndag 19. jan 20251 T

    I særlige verdensdele har befolkningsgrupper gennem århundreder overleveret en vigtig besked i generationer; hvis vandet trækker sig tilbage, så skal du løbe! Og det er med god grund, for tsunamier kan være 200 meter høje og bevæge sig med 800 km i timen...

    Vært: Huxi Bach.

    Gæst: Rasmus Dahlberg.

    Producer: Christian Ulloriaq Jeppesen og Anna Olrik.

    (Sendes også 20.03).

  14. Episodesøndag 19. jan 20251 T

    Vi vil allesammen gerne gøre vores bedste. Men det er ikke altid vi ved hvad det bedste er.

    Og hvem spørger vi når vi er i tvivl? Hvad med at spørge det, ifølge kristendommen, mest perfekte menneske?

    Jesus. Hvad ville han have sagt til dig i den situation du står i? Og hvis ikke han kan komme op med noget fornuftigt, hvorfor i alverden fylder han stadig så meget i vores kulturhistorie og i vores folkekirke?

    Hvad ville Jesus have sagt: for dig der elsker Jesus, dig der ikke ved hvem Jesus er, og dig der leder efter argumenter for hvorfor vi overhovedet nogensinde har fundet på at lave radio om ham.

    Du kan altid skrive dine spørgsmål til Jesus@dr.dk.

    (Sendes også lørdag 22.03).

  15. Episodesøndag 19. jan 20251 T

    Jalousi er en ubehagelig og pinlig følelse, som Maise skammer sig over. Christina Copty kender den både professionelt og privat: "Jeg har været sygeligt jaloux, da jeg var yngre!"

    Maise mener egentlig ikke, at hun lider særlig meget af jalousi, men Christina udfordrer hende!

    Gæst: Christina Copty, psykoterapeut.

    Vært: Maise Njor.

    Tilrettelægger: Bettina Ohlsen.

  16. Episodesøndag 19. jan 20251 T

    Når Trump lige straks bliver indsat som USA's præsident, sker det med flere milliarder bag sig, end vi nogensinde har set før. Mediet US News har talt sig frem til, at der i hans regering er samlet formuer for mindst 380 milliarder dollars. Med på sit hold har han bl.a. en lang række af verdens rigeste, nemlig techmilliardærerne, hvis rigdom er vokset så voldsomt de seneste år, at der nu er tale om en helt ny klasse af superrige med formuer, der overstiger de fleste landes statsbudgetter. Udsyn ser i dag, sammen med Adam Moe Fejerskov, der er seniorforsker på DIIS, på, hvad denne nye klasse betyder for vores samfund, når de ejer de platforme, vores demokratier udfolder sig på, og endda får tildelt formel politisk magt.

    Vært: Kaspar Colling Nielsen.

    (Sendes også 3.03).

  17. Aften

  18. Episodesøndag 19. jan 20251 T

    Hold my beer, nu rykker de Radikale! Partiet har lavet en ny visuel identitet, som det hedder: Nu bliver Radikale skrevet med stort R i stedet for lille r, og den blå skrift er skiftet til grøn. Hvad er skiftet et udtryk for? Og er det noget, der kan rykke de Radikale tættere på magten? Analyse af partiet, der drømmer om at blive kongemager i dansk politik.

    Og så får vi en insiderberetning fra en af de embedsmænd, der sad med til de dramatiske møder i Statsministeriet for 25 år siden, da det var Færøerne, der ville løsrive sig. I dag er Sjúrður Skaale færøsk folketingsmedlem, men debatten om grønlandsk selvstændighed vækker mindelser om dengang, han sad med til forhandlingerne.

    Vi ser også nærmere på det eksperiment, som Alternativet har kastet sig ud i. Her holder de ansatte fri om fredagen, eller gør de nu også det? Vi bliver lidt i tvivl, da vi ringer til partiets pressechef. Hvad er meningen, spørger vi partiets leder, Franciska Rosenkilde.

    Vært: Pia Glud Munksgaard.

    Gæster: Niels Th. Dahl, politisk analytiker, Jyllands-Posten, Christine Cordsen, politisk korrespondent, DR, Sjúrður Skaale, MF, Javnaðarflokkurin, Franciska Rosenkilde, formand, Alternativet.

    Tilrettelægger: Theodora Renard.

    (Genudsendelse fra torsdag).

  19. Episodesøndag 19. jan 20251 T

    Transnational adoption er sat på pause efter at en række sager har afdækket problematiske forhold omkring adoption. Men hvordan føles det at se hele den debat, der udspiller sig, hvis man - i den bedste mening - selv har adopteret et barn engang i 1970'erne? Et barn, som man siden har været mor for.

    Vært: Kristian Ditlev Jensen.

    Medvært: Christoffer Emil Bruun.

    Gæst: Pia Stærmose.

    Musik: Trentemøller.

    (Genudsendelse fra lørdag).

  20. Episodesøndag 19. jan 20251 T

    I særlige verdensdele har befolkningsgrupper gennem århundreder overleveret en vigtig besked i generationer; hvis vandet trækker sig tilbage, så skal du løbe! Og det er med god grund, for tsunamier kan være 200 meter høje og bevæge sig med 800 km i timen...

    Vært: Huxi Bach.

    Gæst: Rasmus Dahlberg.

    Producer: Christian Ulloriaq Jeppesen og Anna Olrik.

    (Genudsendelse fra 14.03).

  21. Episodesøndag 19. jan 20251 T

    Det er ganske vist, at mennesker til alle tider har sladret til og om hinanden. Men hvorfor gør vi det? Er det ondt at sladre? Og hvilke ingredienser skal der til for at gøre en sladderhistorie til en saftig, uimodståelig lækkerbisken? Damerne gennemlyser fænomenet, der har eksisteret lige så længe som menneskeheden selv, og undersøger, hvad der kendetegner sladder i dag.

    Værter: Anne Sophia Hermansen, Anna Libak og Sørine Gotfredsen.

    Producer: Klara Witt.

    Redaktør: Silke Fensman.

    (Genudsendelse fra lørdag).

    (Sendes også tirsdag 05.03).

  22. Episodesøndag 19. jan 20251 T

    Skal vi have en nordisk union? Er Norge så rigt, at det er et problem. Og hvorfor har svenskerne ikke tidligere grinet af den havarerede sovjetiske ubåd i skærgården?

    (Genudsendelse fra 7.03).

  23. Episodesøndag 19. jan 20251 T

    Der var engang, hvor en rigtig familie var lig med far, mor og et par børn. Kernefamilien er stadig udbredt, men ikke længere en selvfølge. I dag kan en familie også være mor-mor eller far-far og børn. Og så er der de sammenbragte, regnbuefamilierne og dem med flere generationer, der bor sammen. Hvad giver de forskellige former os?

    Medvirkende: Neela Maria Sris ; psykolog, Encounter. Karen Vallga¶rda ; professor i Historie, Saxo Instituttet, KU.

    Tilrettelægger og vært: Carsten Ortmann.

    (Genudsendelse fra mandag).

  24. Nat

  25. Episodemandag 20. jan 20251 T

    Der ligger en følelse af nederlag over Washington, demokraternes politiske højborg. Og den følelse gør ondt! Demokraterne ved, at Bidens værk bliver revet ned, at de ikke kan stoppe Trump de næste to år - at de skal begynde forfra. Trump er gået til angreb på systemet, på institutionerne. Embedsmænd bliver udspurgt om deres loyalitet! Statsansatte får tilbudt tidlig fratrædelse. Statsapparatet venter! De amerikanske vælgere vidste, hvad de stemte på - og de stemte på Trump. På mandag flytter han ind i Det hvide Hus - for at forandre USA og supermagtens rolle i verden. Det er Verden ifølge Gram.

    Gæster: Anne Alling, Niels Bjerre Poulsen og Jacob Funk Kirkegaard.

    Vært: Steffen Gram.

    (Genudsendelse fra onsdag).

  26. Episodemandag 20. jan 20251 T

    ....til gengæld har hun en sjæl så stor og voldsom som en zeppeliner i brand. Sådan beskriver den danske forfatterinde det selv i dagens udsendelse, hvor vært Nanna Mogensen er taget på besøg i Madame Nielsens arbejdslejlighed i København. De to taler også om forvandlinger, skrift, mad, disciplin og kærlighed. Det gælder Madame Nielsens seneste udgivelse, 'Dødebogsblade'.

    Redaktør: Hanne Barslund.

    (Genudsendelse fra onsdag).

  27. Episodemandag 20. jan 20251 T

    Det er svære opgaver, der venter den nytiltrådte EU-kommissær for bolig og energi. For energi er ikke bare det, der opvarmer vores huse og strømmer ud af stikkontakten. Krigen i Ukraine har vist, hvordan energi bliver brugt som våben.

    Europæiske virksomheder slås med langt højere energipriser end virksomheder i Kina og USA, og det udfordrer konkurrenceevnen i Europa. Det skal Dan Jørgensen finde en løsning på. Men kan han det uden at gå på kompromis med klima og miljø?

    Dan Jørgensen er Ugens Gæst - om grøn energi, russisk gas og en vigtig relation til naturen.

    Vært: Jan Falkentoft.

    Tilrettelægger: Nina Lorenz Grimstrup.

    Producer: Siw Søby Rasmussen.

    (Genudsendelse fra fredag).

  28. Episodemandag 20. jan 20251 T

    Når Trump lige straks bliver indsat som USA's præsident, sker det med flere milliarder bag sig, end vi nogensinde har set før. Mediet US News har talt sig frem til, at der i hans regering er samlet formuer for mindst 380 milliarder dollars. Med på sit hold har han bl.a. en lang række af verdens rigeste, nemlig techmilliardærerne, hvis rigdom er vokset så voldsomt de seneste år, at der nu er tale om en helt ny klasse af superrige med formuer, der overstiger de fleste landes statsbudgetter. Udsyn ser i dag, sammen med Adam Moe Fejerskov, der er seniorforsker på DIIS, på, hvad denne nye klasse betyder for vores samfund, når de ejer de platforme, vores demokratier udfolder sig på, og endda får tildelt formel politisk magt.

    Vært: Kaspar Colling Nielsen.

    (Genudsendelse fra 17.03).

  29. Episodemandag 20. jan 202557 min.

    I anledning af kong Frederiks et års jubilæum reflekterer Juraekspert Lisbeth Christoffersen over Bibelens billeder af kongen og loven som vores fælles grundlag.

    Desuden pilgrimsspor med et genbesøg på et plejehjem i Moskva.

    Vært: Anders Laugesen.

    (Genudsendelse fra 11.03).