Selvom en stor del af de danske atleter allerede nu kan læne sig tilbage velvidende, at deres plads på flyveren til OL i Rio er sikker, så bevæger andre sig nu ind i den nervepirrende sidste og altafgørende fase for at sikre sig kvalifikation.
Der er 100 dage til Rio blæses i gang i Rio, og vi zoomer ind på en række af de danskere, der i den kommende tid får svar på, om deres sommer skal tilbringes i den olympiske landsby i Rio eller med at slå græs og grille i haven.
Fie Udby
Hvad: Singlesculler
Hvor: Sidste og afgørende kvalifikationsstævne i schweiziske Luzern, hvor tre OL-pladser er på spil.
Hvornår: 27. til 29. maj
Hvad taler imod: Den 33-årige roer har været udfordret af en skade i underarmene – et såkaldt kompartmentsyndrom – som betød, at hun mistede kontrollen med sine fingre, og som krævede en operation i efteråret 2015.
Hun leverede ikke nogen overbevisende indsats i det seneste World Cup-stævne i Varese, hvor hun måtte nøjes med en sejr i B-finalen.
Hvad taler for: Fie Udby leverede i London en af de største danske overraskelser, da hun i sin singlesculler roede sig til OL-sølv. Hun har altså vist, at hun tilhører verdenseliten, når hun rammer topformen.
Hun har gode minder fra søen Rotsee i Luzern. For fire år siden op til OL i London stod hun i en lignende situation med krav om et godt resultat i det sidste kvalifikationsstævne for at sikre sig OL-billetten. Hun sluttede som toer, og resten er historie dansk sportshistorie.
Mads Rasmussen og Rasmus Quist
Hvad: Letvægtsdobbeltsculler
Hvor: Sidste og afgørende kvalifikationsstævne i schweiziske Luzern, hvor to OL-pladser er på spil.
Hvornår: 27. til 29. maj.
Hvad taler imod: 2015 var ikke god ved de to roere, der havde et regulært Tycho Brahe-år, hvor uheldene ubønhørligt haglede ned over dem. Træthedsbrud i ribbenene, kompartmentsyndrom og diverse virusser kom i vejen for deres OL-forberedelser.
Hvad taler for: Quist og Rasmussen er OL-guldvindere fra OL i 2012. At de indeholder et tårnhøjt topniveau, er der altså ikke tvivl om. Ved World Cup-stævnet i Varese i april kvalificerede de sig for første gang siden 2012 til en A-finale.
Mathias Boe og Carsten Mogensen
Hvad: Herredouble i badminton
Hvor: Idrættens Hus, hvor både Danmarks Idrætsforbund og Badminton Danmark har hjemme.
Hvornår: I juni, hvor DIF og Badminton Danmark skal træffe den endelige beslutning om, hvilken herredouble der skal med til OL.
Hvad taler imod: Boe og Mogensens udfordring er i sagens natur markant anderledes og meget alvorligere end den, som de øvrige ikke-kvalificerede danskere står over for.
I februar faldt Carsten Mogensen under en landsholdstur til Rusland om med en livstruende hjerneblødning. Alligevel har han ikke opgivet drømmen om OL, og allerede kort efter sin hjemkomst til Danmark var han igen at finde på træningsbanen, som man kan se herunder.
Udover det åbenlyse tilbageslag en hjerneblødning er for krop, motorik og form hos en elitesportsmand, så er man i Badminton Danmark også meget opmærksom på ikke at lade sig styre af Carsten Mogensens inderlige ønske om at komme til Rio. Han må ikke fremskynde sin genoptræning og dermed udsætte sig selv for yderligere fare, lyder det fra sportschef Finn Trærup Hansen.
Mads Kolding og Mads Conrad ånder dem i nakken på verdensranglisten på 8.-pladsen, en placering bag dem, og udgør altså et slagkraftigt alternativ.
Hvad taler for: Frem til Carsten Mogensens hjerneblødning var de Danmarks ubestridt bedste herredouble og en seriøs bejler til medalje i Rio. De vandt OL-sølv i London og Super Serie-turneringen All England sidste år. Første fingerpeg om formen får vi til maj, når vi ser om Carsten Mogensen stiller til start i Indonesia Open, som han har tilmeldt sig sammen med Mathias Boe.
Banelandsholdet i cykling
Rytterne: Lasse Norman Hansen, Rasmus Quaade, Rasmus Lund, Casper Pedersen, Casper von Folsach, Niklas Larsen og Frederik Rodenberg Madsen.
Hvad: Syv mand kæmper om seks pladser.
Hvor: Tre træningssamlinger inden landstræner Casper Jørgensen sætter navne på de seks, der skal med til Rio.
Hvornår: Senest den 18. juni offentliggør landstræneren sin trup.
Hvem er i farezonen: Alle undtaget rutinerede Lasse Norman Hansen og Rasmus Quaade, der af landstræneren er udpeget som de eneste, der er sikre på en plads.
Det danske landshold har en gennemsnitsalder på 20 år, så talent er der i overflod. I marts vandt de VM-bronze med Frederik Rodenberg og Niklas Larsen – begge 18 år – på holdet. Højst overraskende blev Rasmus Quaade sorteret fra i finalen, da han ikke var i topform. Men at dømme ud fra det stævne peger pilen selvfølgelig imod enten Rasmus Lund og Casper Pedersen, der også sad udenfor i finalen.
De danske recurve-bueskytter
Hvad: Kampen om at kvalificere både et herre- og damehold til OL. I så fald får Danmark seks skytter med til OL.
Hvor og hvornår: EM i England den 24. til 29. maj og OL-kvalifikation i Tyrkiet den 13. til den 19. juni.
Hvad taler imod: Det vil være en kæmpe overraskelse, hvis herrerne kommer med til OL. Større forventninger er der til kvinderne, der dog skuffede fælt ved VM på hjemmebane sidste år, hvor de sluttede på 19.-pladsen og ikke engang kom med i hovedrunden.
Men hvad med ham, der vandt VM i de smukke rammer foran Christiansborg? Han må da være et godt bud på en OL-medalje, tænker du måske. Desværre. Stephan Hansen er god, men han skyder med compound-bue, og det er desværre ikke en OL-disciplin.
Hvad taler for: Maja Jager og Carina Rosenvinge er nogle rutinerede typer, der også var med til OL for fire år siden. Første afdeling af World Cuppen begynder i dag, og der får man en klar indikation på, hvor på formbarometeret de danske skytter befinder sig.
Caroline Wozniacki
Hvad: Den danske tennisstjerne skal sætte sin lid til en dispensation, fordi hun ikke lever op til de formelle krav om OL-deltagelse. Hun blev skadet under opvarmningen til den seneste Fed Cup-kamp, og så har hun ikke spillet nok landskampe over en fireårig periode, som er et krav fra det internationale tennisforbund, ITF, for OL-deltagelse.
Hvor og hvornår: Når ITF har behandlet dispensationsansøgningen fra DIF.
Hvad taler imod: Reelt set ikke særlig meget, og i DIF er man meget fortrøstningsfuld og forventer at få Danmarks største sportsstjerne med til Rio.
https://twitter.com/CaroWozniacki/status/695618859617906688
Hvad taler for: Hun er et stort navn, og kun en skade forhindrede hende i at spille den påkrævede turnering i Cairo. En såkaldt force majeure-situation, mener man i DIF. Hun er samtidig allerede præsenteret som fanebærer for Danmark, og det er svært at se, hvem der skulle have en interesse i at holde hende fra tennisbanerne i Rio.