OL har budt på 11 danske medaljer. Tre af guld, fire af sølv og fire af bronze.
Men det er langt fra hele historien om danskernes præstationer i Tokyo.
I bedste fald er det en lidt doven opsummering af de seneste ugers begivenheder. I værste fald er det en åndelig nedvurdering af sportens væsen.
For sport er meget mere end resultatlister og medaljeoversigter. Det er glæde. Det er gråd. Det er frustration. Det er fortvivlelse. Det er følelser i alle former.
Herunder kan du genopleve fem af de største øjeblikke med stærke danske følelser i Tokyo.
Fra chokerende styrt og vemodige karriereafslutninger til dramatiske comebacks og uhæmmet guldgråd.
Danmarks medalje-dronning i bassinet for sidste gang
I finalen i 4x100 meter fri tog Jeanette Ottesen ikke bare sit sidste svømmetag ved OL i Tokyo, men i hele sin imponerende karriere.
Som varslet på forhånd, var finalen, hvor de danske kvinder endte på en ottendeplads, nemlig også sidste gang, at Jeanette Ottesen var i bassinet som elitesvømmer.
Og det blev et følelsesladet farvel for dansk svømnings 33-årige medalje-dronning.
- Jeg har det helt fantastisk, selvom det måske ikke ser sådan ud, siger Jeanette Ottesen med tårer i øjnene efter finalen.
- Jeg græd, da jeg slog hånden i væggen. Det var sådan en forløsningsgråd og glædestårer. Jeg er virkelig overvældet, jeg er virkelig glad, og jeg er virkelig stolt.
I 2004 i Athen deltog Jeanette Ottesen som 16-årig ved sit første OL.
Siden er hun blevet den mest vindende danske svømmer nogensinde med 53 medaljer ved EM, VM og OL.
Se Jeanette Ottesens følelsesladet interview efter karrierens sidste løb i videoen herover.
Fra sort mareridtsdag til bandeord af guld
Anne-Marie Rindom måtte hele følelsesregistret igennem, før hun fik forløst sin drøm og sit guldpotentiale.
Fra at være overlegen i de første indledende sejladser i disciplinen Laser Radial, gik det helt galt kort før finalen.
I de sidste to af i alt ti indledende sejladser gik Rindoms sejlads i sort. Først med en 26. plads, inden hun i den efterfølgende sejlads helt udgik efter et par tekniske fejl og stor forvirring, der bragte hende i tårer på vandet.
Det, der lignede en sikker guldmedalje, var pludselig i fare.
Men i den afgørende medaljesejlads et par dage senere, rejste Rindom sig fra chokket og sejlede guldet i hus.
- Jamen altså for helvede, det har jeg drømt om hele mit liv. Ej, fuck det er så fedt. Undskyld jeg bander, sagde Anne-Marie Rindom i sit første guld-interview.
- Det er så svært at præstere under pres, og det gjorde jeg på trods af alt det, der skete i forgårs. Jeg er så mega glad.
Se Anne-Marie Rindoms reaktion på mareridtsdagen i Tokyo i videoen herover. Og se hende helt guld-glad i videoen herunder:
’Det værst tænkelige afslutning’ på karrieren
Potentielt karrierens sidste løb.
Det var menuen for Sara Slott Petersen i semifinalen i 400 meter hæk: En OL-finaleplads eller karrierestop.
Vanvittige forhold med tung regn gjorde løbet fuldstændig uforudsigeligt på den spejlglatte bane.
Det startede godt for Sara Slott Petersen, der var med i topstriden. Men så ramte hun en af de sidste hække og styrtede rundt i den sidste kurve.
Dermed sluttede karrieren på hjerteskærende vis for Sara Slott Petersen.
- Jeg tror ikke, at nogen forestiller sig, at man skal slutte karrieren på den måde. Det havde jeg ved gud heller ikke. Det er den værst tænkelige afslutning, sagde den danske hækkeløber efter karrierens ærgerlige punktum.
Semifinalen i Tokyo blev sidste løb for Danmarks bedste hækkeløber, der udover OL-sølv i Rio i 2016 også har vundet guld til EM i 400 meter hæk og er indehaver af 22 DM-guldmedaljer.
- Jeg er stolt af min karriere og også at stå her, men jeg ville gerne have sat et andet punktum. Det her definerer selvfølgelig ikke min karriere, siger Sara Slott Petersen.
Se Sara Slott Petersens uheldige semifinale-styrt i videoen herover. Og hør hende sætte grådkvalte ord på karrierens sidste løb i videoen herunnder:
Axelsen gjorde drengedrømmen til gylden virkelighed
- Åh. Jeg kan slet ikke stoppe med at tude.
En lykkelig Viktor Axelsen havde svært ved at finde ord, da han havde sikret sig OL-guld i herresingle i badminton.
En triumf, der også må betragtes som en af de største i Axelsens karriere, hvis ikke dén største.
- Jeg kan slet ikke tro det. Jeg kan slet ikke tro det, lød det fra Viktor Axelsen i guld-interviewet, inden han igen gik i stå i et moment af lykkerus.
- Det er for sindssygt. Det er en drengedrøm. Jeg kan stadig huske, hvordan jeg stod ude i Odense Badminton Klub og slog boldene op til mig selv, mens jeg sagde ’Det her er OL-finalen’. Nu har jeg fandeme gjort det, lød det videre, inden han måtte overgive sig til de overvældende følelser.
- Jeg kan ikke blive interviewet lige nu.
I en medrivende OL-finale udraderede 27-årige Viktor Axelsen fuldstændig den kinesiske stjerne og tidligere OL-guldvinder Chen Long. Danskeren har nu vundet OL-guld, VM-guld og All England.
Det er kun Chen Long, hans landsmand Lin Dan og nu altså også Viktor Axelsen, der har vundet netop de tre titler i herresinglens historie.
Gense Axelsens OL-vindende matchbold og tårefyldte guldjubel i videoen herover. Og hør hans første følelsesladet guld-ord i videoen herunder:
Chok-styrt sendte Danmark på vippen mellem ingenmandsland og OL-finale
'Vi er videre'.
Tre forløsende ord for det danske banelandshold i 4000 meter holdforfølgelsesløb, der med Rasmus Lunds ord var igennem en omgang 'psykisk terror', mens de ventede på at få deres OL-skæbne afgjort.
I holdløbet mod Storbritannien, hvor det danske hold jagtede en finaleplads, indhentede et velkørende dansk hold den bagerste rytter hos briterne.
Desværre kørte Danmarks forreste mand, Frederik Rodenberg, direkte ind i briten, så de begge væltede.
- Det går sindssygt hurtigt, og man sidder på limit, så jeg synes ikke rigtig man når at opleve så meget. Lige pludselig sker der bare alt muligt ud af det blå. Det kom lidt som et chok, fortalte landsholdsrytter Niklas Larsen om episoden.
Uheldet satte dommerne på overarbejde, og der gik omkring halvanden time, hvor der var uvished, om det danske hold ville blive diskvalificeret, om der skulle køres omløb, eller hvad der skulle ske.
Men i sidste ende blev danskerne tildelt finalepladsen, fordi en regel siger, at man skal erklæres som vinder, når man kommer inden for en meter af konkurrenterne. Og det gjorde Rosenberg og det danske hold jo, kun få øjeblikke før styrtet skete.
I finalen mod Italien dagen efter det dramatiske styrt, endte italienerne med at vinde OL-guld med sølle 166 tusindedele af et sekund foran danskerne.
Gense det dramatiske styrt i videoen herover. Eller gense hele løbet, der til sidst endte med dansk finaleplads i videoen herunder:
I toppen af artiklen kan du se et sammenklip af de største og mest rørende danske øjeblikke under OL.