Kramper fra top til tå i mere eller mindre hver eneste muskel i kroppen.
Det er den følelse, badmintonspilleren Anders Antonsen husker, når han ser tilbage på sit skadeshelvede, der startede med en masse småskavanker i 2021, men først blev meget alvorligt med et smæld i lysken tilbage i sommeren 2022.
Men efter års træning og læring om, præcis hvor meget kroppen kan blive presset uden at gå i stykker, er Antonsen tilbage på toppen - og måske endda bedre end nogensinde før.
I januar opnåede verdensranglistens nummer fire, hvad han kaldte for karrierens største triumf, da han bankede kinesiske Shi Yuqi i finalen ved Super 1000-turneringen Malaysia Open. Og med flere triumfer siden da er Antonsens ambitioner og tro på sig selv stor, før verdens største badmintonturnering finder sted inden længe.
Det fortæller Anders Antonsen i DR-dokumentaren OL-atleterne, der går tæt på de danske atleter, der skal med til legene i Paris.
- Jeg vil give absolut alt for at vinde en OL-medalje. Især en i guld. Hvis det skal være, skal det sgu nok være i år, siger Antonsen.
'At jeg ikke skulle være etter var utænkeligt'
Ambitionerne har han nok altid haft, den 27-årige aarhusianske badmintonspiller.
Helt som ung var han ikke bleg for at rose sig selv, da han efter at have vundet junior-EM blev spurgt ind til, om han kunne være en af de næste store stjerner på badmintonhimlen.
- Jeg er den næste store, svarede den dengang 19-årige Antonsen kækt.
At overgå blandt andre landsmanden Viktor Axelsen er ingen nem bedrift. Men drømmen er stadig at blive den bedste, der overhovedet er på badmintonscenen.
Ambitionerne har han altså ikke lagt bag sig, men selvtilliden led et knæk i takt med, at kroppen ikke var så uovervindelig, som han gik og troede.
- At jeg ikke skulle bliver etter i verden var jo utænkeligt - til lige pludselig at ramme en helt anden virkelighed, fordi jeg blev skadet, siger Anders Antonsen.
I klippet herunder fra DR-dokumentaren OL-atleterne kan du høre Anders Antonsen fortælle om, hvordan skaderne ramte hans krop og psyke:
De mange skader har ikke blot sat sig i kroppen, men også i hovedet. Paranoiaen, i at alt kan gå galt på ethvert tidspunkt, kan være svær at kæmpe sig ud af, og det satte da sine tydelige spor i nogle tunge år for den danske badmintonstjerne.
- Det gik ret hurtigt fra, at jeg lå nummer to i verden, til at jeg faldt ned og lå nummer 30. Min største frygt var, om jeg overhovedet kunne komme tilbage og træne så hårdt, som det kræves, uden at gå i stykker, siger Antonsen.
Noget at have det i
Men som OL har nærmet sig, er Anders Antonsen blevet styrket både fysisk og mentalt. For hver eneste gang kroppen forsøger at gøre Antonsen frygtsom, kan han nu slukke for det og "give den fuldstændig gas".
- Et eller andet sted er det nemt nok at være skadesfri. Du skal bare lave lidt nok. Men så må man også bare acceptere, at så bliver man ikke en af de bedste i verden, siger verdensranglistens nummer fire.
- Jeg presser mig selv rigtig hårdt, og jeg lader ikke frygten for at gå i stykker holde mig tilbage.
Det er altså uden kramper i kroppen og med en rank ryg, at Anders Antonsen rejser mod Paris med tårnhøje ambitioner.
- Selvfølgelig har jeg en drøm og et mål om en medalje. Hvilken karat ved jeg ikke, men der er selvfølgelig en farve, der er sjovere end andre, siger Antonsen.
Hvis du vil se mere af Anders Antonsens vej tilbage til toppen af badmintonscenen, kan du streame alle episoder af DR-dokumentaren OL-atleterne lige nu på DRTV.