Danmarks Idrætsforbund (DIF) har som planlagt tænkt sig at sende sine OL-atleter til vinterlegene i sydkoreanske Pyeongchang i februar næste år.
Det er planen lige nu, meddeler formand Niels Nygaard.
Planen er dermed uændret, selv om situationen i nabolandet Nordkorea er præget af konflikt med både OL-værtslandet og USA.
- Jeg vurderer ikke risikoen som særlig stor. Jeg tror ikke, at der kommer til at ske noget så dramatisk, at det giver anledning til at aflyse, siger Nygaard.
DIF-formanden følger situationen i Sydkorea og Nordkorea nøje. Han peger samtidig på en historisk global politik om at dæmpe eventuelle spirende konflikter under OL.
- Der også tradition for, at FN under de olympiske lege indfører våbenstilstand overalt i verden. Jeg tror, det bliver vedtaget i oktober.
- Der plejer at være respekt for, at man holder lav profil under de olympiske lege. Det er en ekstra facet, der taler i den retning, siger Nygaard.
- Som situationen er i dag, kan vi ikke give nogle garantier. Der kan opstå situationer, men lige nu vurderer jeg det ikke som sandsynligt, at der opstår sådan en situation, siger han.
Snak med atleter
OL-byen Pyeongchang er placeret kun 80 kilometer fra grænsen til Nordkorea, og det gør en eventuel trussel om nordkoreanske missilaffyringer ekstra alvorlig.
- Når vi kommer tæt på, får vi en grundig snak med vores atleter. Deres familier vil selvfølgelig være meget optaget af det. Og der tager vi en vurdering af situationen.
- Lige nu er det mit indtryk både i Danmark, og når vi taler med atleterne internationalt, at de træner stille og roligt med henblik på at kvalificere sig og komme med til OL og lave nogle gode resultater.
- De lader være med at lade sig påvirke af, hvordan situationen ser ud i februar. Indtil videre har jeg ikke mødt nogen, der er gået i panik hverken national eller internationalt, siger Nygaard.
/ritzau/