Brøndby har identificeret og straffet fem fodboldbøller

Brøndby IF har givet karantæne til fem af de personer, der lavede ballade forud for derbyet på hjemmebane mod FC København 27. oktober.

Brøndby IF jagter dog stadig flere af de personer, som lavede ballade, lyder det. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Fem af de personer, som skabte ballade forud for superligakampen mellem Brøndby og FC København i slutningen af oktober, er blevet identificeret og straffet med en karantæne.

Det oplyser fodboldklubben Brøndby på sin hjemmeside.

I samarbejde med politiet jagter man dog stadig at identificere 14 yderligere af de personer, som lavede ballade, fortæller administrerende direktør i klubben, Ole Palmå.

- Vi er lykkedes med at identificere fem personer, som vi dermed kan give karantæne og registrere i vores ansigtsgenkendelsessystem.

- Politiet arbejder fortsat med at identificere de resterende 14 individer, og det er en opgave, som vi ved, at politiet prioriterer højt, hvilket vi sætter meget pris på. Jo flere politiet kan få identificeret og navngivet, jo flere kan der bliver registreret i det national register og dermed i vores ansigtsgenkendelsessystem, så de kan blive forment adgang, siger Ole Palmå til Brøndbys hjemmeside.

Efter balladen i slut oktober har Brøndby sendt et signal på holdets trøje om at "stoppe volden". (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Dagen før kampen opstod der slagsmål mellem grupperinger med tilknytning til FC København og Brøndby på og udenfor Glostrup Bodega, og søndag middag, lige inden kampstart, var der igen ballade.

Her skød tilhængere fra de to klubber med fyrværkeri mod hinanden og politiet, hvilket i første omgang fik kampen udsat 15 minutter.

Efter opgøret straffede Divisionsforeningen så de to klubbers fangrupperinger ved at udelukke udebanefans, når FCK og Brøndby IF fremover mødes.

Siden er Brøndby også blevet idømt at skulle spille tre hjemmekampe uden tilskuere på tribunen Sydsiden og med maksimal tilskuerkapacitet på 14.000 tilskuere.

Direktøren for klubben fortæller, at man siden balladen har igangsat flere initiativer for at komme den til livs.

Blandt andet har man nedsat en arbejdsgruppe, der skal sikre, "at utrygheden forsvinder", mens man også arbejder på at "forbedre den sikkerhedsmæssige infrastruktur inde på selve stadion".

- Derudover kigger vi på, at en ny generation af videokameraer inde på stadion, som integreres med vores ansigtsgenkendelsessystem, hvilket kan bistå os og politiet i vores ønske om at øge identificeringen af personer, der bryder lovgivningen.

- Så der bliver arbejdet i rigtige mange forskellige spor, og vi håber, at meget kan stå klart, når vi starter forårssæsonen op, siger Ole Palmå.