Morten Olsen: DBU var uvidende og opførte sig uacceptabelt

DBU-ledelsen med Bretton-Meyer i spidsen var fodbold-uvidende. Det siger Morten Olsen i en del af et stort interview med DR, der udkommer fredag.

Morten Olsen og DBU-ledelsens forhold var ikke det bedste, fortæller den tidligere landstræner om i et interview med DR.

Da Claus Bretton-Meyer i marts 2014 overtog posten som administrerende direktør i DBU efter Jim Stjerne Hansen, indledtes en ny æra i unionen og dermed i dansk fodbold.

Ét år efter meddelte landstræner Morten Olsen på et pressemøde, at han efter 16 år på posten ville forlade sin post efter kvalifikationen til EM eller efter selve slutrunden.

I det mellemliggende år udviklede forholdet mellem Morten Olsen og den nye ledelse sig fra slemt til værre, hvilket adskillige sager bidrog til.

Kimen til det kølige forhold skal findes i, at DBU nu blev regeret af folk uden kendskab til fodbold og mekanismerne i spillet.

Det fortæller Morten Olsen i en del af et større interview med DR, som bringes i fuld længde fredag.

- Der var ikke et ondt forhold mellem mig og ledelsen i DBU i de sidste år. Men lad os tage Claus Bretton-Meyer og Jim Stjerne Hansen, siger Morten Olsen og fortsætter:

- Jeg mener ikke, at Jim Stjerne skulle være stoppet, han holdt op fem år for tidligt. Han indeholdt alt, der skulle til, og så var han fodboldmand.

- Men så kommer der med den nye ledelse pludselig en anden atmosfære. En stemning med en person, der på et område kan en hel masse, men som er uvidende om andre ting. Og dét kan en gang imellem støde begge parter, siger Olsen.

- Bevar mig vel, at Bretton-Meyer skulle komme efter Jim, hold da op, det må være svært. Så der blev naturligvis lavet misforståelser og dumheder, som man er uvidende om, fordi man ikke er sportsmand og fodboldmand, siger Morten Olsen.

- Men det kan jeg sagtens bære over med. Jeg har ingen problemer med de mennesker, men jeg klikkede da bedre med den ledelse, der var dér før, siger Olsen.

Claus Bretton-Meyer fyrede efter sin tiltræden adskillige medarbejdere i DBU, blandt andre kommunikationschef Lars Berendt. Og DBU tog ikke Olsen med på råd, da der skulle ansættes en elitechef og talentudviklingschef, og derudover aflyste man ligalandsholdsture.

Desuden glemte man, at invitere landstræneren til Dansk Fodbold Award i 2015, og inden den vigtige EM-kvalifikationskamp mod Serbien i november 2014 udtalte Bretton-Meyer, at Olsen ikke var fredet fra en fyring, og at det i den forbindelse var afgørende, at Danmark kvalificerede sig til EM.

Uacceptabel DBU-opførsel

Morten Olsens kandidat som talentchef i unionen, Peter Bonde, blev vraget af DBU, og der blev altså ansat sportslige chefer uden, at han blev taget med på råd.

- Det handlede ikke så meget om, at Peter Bonde ikke fik jobbet som talentchef. Det, jeg blev vred over, var måden, han blev behandlet på. Det kunne jeg ikke acceptere, siger Olsen.

Morten Olsen ved bagagebåndet i en lufthavn og Claus Bretton-Meyer med ryggen til. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

- Jeg vil ikke komme ind på, hvad det var konkret, men det var for mig totalt uacceptabelt. Og det var også en uacceptabel måde, Lars Berendt og et par af de andre mennesker, der havde været dér hele deres liv, blev fyret på, siger den tidligere landstræner.

- Man har lov til at sætte et nyt hold, men man skal gøre det på en værdig måde. Det fortalte jeg de mennesker. Jeg sagde, at jeg ikke kunne acceptere det, og derefter gik det op for mig, at jeg ikke følte mig tilpas dér længere og, at jeg ikke skulle være dér længere. Og sådan tænkte de nok også.

DR har været i kontakt med DBU, og Claus Bretton-Meyer ønsker ikke at udtale sig.

Læs interviewet med Morten Olsen fredag morgen på dr.dk, hvor han fortæller om:

  • Livet uden fodbold

  • Pludselig at være ligeglad med fodbold

  • At sige nej til Holland og Tyskland

  • Sit eftermæle

  • Sine største fejl

  • Den største skideballe

  • Dennis Rommedahl

  • Presseboykotten i 2008

  • Tragedien, der formede ham som menneske, spiller og træner.