I Spanien har de Ciudad del Fútbol, italienerne har Coverciano, Frankrig benytter Clairefontaine og i England har fodboldlandsholdene St. George’s Park, der er et topmoderne træningsanlæg, som er skræddersyet til at være base for landets næsten 30 landshold i alle aldersgrupper.
I Danmark har landsholdene ikke noget.
- Det er mærkeligt, at det danske landshold skal løbe rundt med hatten i hånden hos svenskerne for at finde et sted at træne, siger Andreas Kraul, der er fodboldkommentator på DR.
Udtalelsen kommer i kølvandet på, at det danske landshold i fodbold i den forgangne uge har haft svært ved at finde ordentlige træningsforhold forud for torsdagens testkamp mod Panama og kampen mod Chile, der spilles den efterfølgende tirsdag.
Det har resulteret i, at DBU torsdag meldte ud, at landsholdets træningspas fredag, lørdag og søndag bliver flyttet til Malmø i Sverige.
Andreas Kraul ser turen til Sverige som en fin løsning på et akut problem, men den giver også anledning til undren. Og det åbner op for et påtrængende spørgsmål: Er det på tide, at de danske landshold får egne faciliteter?
- Hvorfor har vi ikke et nationalt landsholdscenter til de danske landshold? Der kunne være de nødvendige faciliteter, så man ved, at man altid har nogle gode forhold.
Og det er ikke kun de store fodboldnationer, der er godt med, fortæller Andreas Kraul.
- Så sent som i efteråret var jeg i Skopje i Makedonien, hvor jeg så et meget flot anlæg, de har lavet til landsholdet. Makedonien er normalt et land, hvor vi er noget længere fremme landsholdsmæssigt, men det er vi altså ikke i forhold til faciliteter. Og hvis de har de bedste faciliteter, så kan det da godt være, at de sportsligt begynder at indhente os, siger han.
Landsholdet bor under den nuværende samling på Hotel Hilton, der ligger tæt på Kastrup Lufthavn.