DBU efter kritik: Vi skal have kvindefodbolden med i DBU’s bestyrelse

Formand Jesper Møller understreger, at man blot er kommet med et udspil til diskussion.

DBU's formand, Jesper Møller, understreger, at kvindefodbolden selvfølgelig skal repræsenteres i DBU's bestyrelse. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

Kvindedivisionsforeningen (KDF) langede fredag ud efter Dansk Boldspil-Union. Foreningen, der repræsenterer de 23 danske eliteklubber, er rystet over, at DBU har stillet forslag om, at KDF ikke i fremtiden skal have en post i DBU’s bestyrelse.

DBU’s formand bekræfter overfor DR Sporten, at man er kommet med et udspil, men han understreger, at det skal ses som et oplæg til diskussion, og at modellen, hvor KDF ikke har en bestyrelsespost, blot er en af mange. DBU-formanden ønsker netop, at kvinder og kvindefodbold skal være repræsenteret i bestyrelsen.

- Det er fuldstændig korrekt på det her tidlige tidspunkt, for nu skal vi have en diskussion. Hvis vi stiller os frem og siger, at vi gerne vil have en kvinde i bestyrelsen, og vi gerne vil have kvindefodbolden repræsenteret i bestyrelsen – hvilket slet ikke er til diskussion – så kan vi komme i den mærkelige situation, at hvis det bliver vedtaget på repræsentantskabsmødet i marts 2018, så kan Kvindedivisionsforeningen vælge en mand, siger Jesper Møller til DR.

- Vi er nødt til at få disse forslag på bordet nu og få hele paletten diskuteret og så se, hvordan vi kan sikre, at alle interesserne er med i vores bestyrelse. Det er meningen med det. Så på nuværende tidspunkt er det meget udramatisk. Vi skal bare have det diskuteret ordentligt, siger han.

DBU-formanden understreger samtidig, at Kvindedivisionsforeningen ikke repræsenterer de 65.000 pige- og kvindefodboldspillere i Danmark, og at det er vigtigt, at både bredden og eliten repræsenteres i den nye sammensætning af DBU’s bestyrelse.

- Det er ikke til diskussion, at vi skal have kvindefodbolden repræsenteret, og jeg håber heller ikke, at det er til diskussion, at vi skal have en kvinde i bestyrelsen. Så der er mange forskellige måder, vi kan nå frem til det, Kvindedivisionsforeningen siger.

Kritik fra Kvindekommissionen

Kvindekommissionen med Helle Thornings-Schmidt, Lykke Friis og Christian Stadil i spidsen har også meldt sig med kritik af DBU fredag. De stiller sig uforstående overfor forslaget og påpeger, at det vil være en svækkelse af kvindefodbolden, hvis KDF mister sin bestyrelsesplads. Samtidig opfordrer man DBU til at få flere kvinder i bestyrelsen, idet Danmarks Idrætsforbund netop har sat som målsætning, at minimum 30 procent af en bestyrelsen skal bestå af enten kvinder eller mænd.

- DIF’s mål om 70/30 er netop kommet til udtryk i det forslag, som formandskabet har fremlagt, og som nu kritiseres. Vi kan blive bragt i en situation, hvor hvis vi lader Kvindedivisionsforeningen vælge, kan det blive en mand. Derfor er vi nødt til at få den diskussion nu, om det er kvindelig repræsentation eller Kvindedivisionsforeningens repræsentation. Det er ikke til diskussion, at vi skal have kvindefodbolden med i DBU’s bestyrelse, siger DBU-formand Jesper Møller.

- Jeg kan godt forstå, at Kvindedivisionsforeningen kæmper for deres mandat i bestyrelsen. Respekt for det. Men det er jo netop det, vi skal diskutere på de kommende dialogmøder. Så mit bedste råd til Kvindedivisionsforeningen vil være at komme med deres synspunkter og tage diskussionen med alle repræsentantskabsmedlemmerne på de kommende dialogmøder, siger Jesper Møller.

Den nye sammensætning af DBU's bestyrelse skal først besluttes på et repræsentantskabsmøde 3. marts næste. Allerede på tirsdag i Brøndby samt torsdag i Tilst er de 146 medlemmer af repræsentantskabet indkaldt til høringsmøder – eller dialogmøder - om de forskellige forslag.