Kampene raser fortsat mellem syriske oprørere og regeringsstyrker i området Ghouta, der ligger tæt på hovedstaden Damaskus.
Det seneste døgn er op mod 70 personer blevet dræbt og mindst lige så mange blevet såret, efter den syriske regeringshær har udført en række luftangreb mod området. Al Jazeera skriver, at russiske styrker bistod i angrebene.
Samtidig er der meldinger om, at mindst tre hospitaler er blevet ramt i luftangreb, skriver nyhedsbureauet Reuters.
Flere af de lig, der efterfølgende blev hevet ud af murbrokkerne i Ghouta-området oven på luftangrebene, er civile.
Den østlige del af Ghouta er den sidste enklave, som de syriske oprørere har kontrol over i nærheden af Damaskus.
Svært at få nødhjælp frem
Ghouta har været under belejring af regeringsstyrker siden 2013, og nødhjælpsorganisationer har i hele perioden haft svært ved at få nødhjælp ind til de cirka 400.000 indbyggere, der stadig befinder sig i det krigshærgede område.
Hospitaler i området er ved at løbe tør for medicin og en akut mangel på mad har forårsaget en slem fejlernæring blandt lokalbefolkningen.
Kampe på trods af status som deeskaleringszone
Den østlige del af Ghouta er en af fire såkaldte deeskaleringszoner i Syrien, der er blevet oprettet i et forsøg på at komme nærmere en fredsløsning i det borgerkrigshærgede land.
Syriske aktivister har dog anklaget præsident Bashar al-Assad for at bryde våbenstilstanden i netop den østlige del af Ghouta.
FN undersøger for brug af kemiske våben
Tidligere i dag meddelte flere af FN’s eksperter i krigsforbrydelser, at de undersøger flere efterretninger om, at der er blevet brugt kemiske våben mod civile i blandt andet Gouta.
FN mistænker, at der er blevet smidt bomber, der blandt andet indeholdt klor, mod civilbefolkningen.
- Angrebene involverer forbrydelser som vilkårlige bombeangreb mod civile samt målrettet udsultning af civilbefolkningen, lyder det fra Paulo Pinheiro, der er leder af FN's internationale undersøgelseskommission.