Otte-årige Ingy lider af blødersygdomen hæmofili. Men i lang tid er hun ikke blevet tilset af en læge eller har modtaget behandling for sin sygdom.
For den syriske pige er bare en af de over 100 børn, der de seneste måneder har ventet på at blive evakueret fra den krigshærgede Damaskus-forstad Ghouta.
Onsdag formidag blev hun sammen med to andre børn kørt væk fra byen i en af ambulancerne fra Det Internationale Røde Kors, der er påbegyndt evakueringen af knapt 30 kritisk syge civile fra det østlige Ghouta i Syrien.
En opgave, Anders Ladekarl, generalsekretær i Dansk Røde Kors, kalder meget vanskelig.
- Vi har kørt ambulancer ind i aftes og evakueret de første til formiddag. Forhåbentlig kan vi fortsætte evakueringerne de næste dage. Der står omkring 400 sårede og syge på en liste, som FN har lavet, og jeg håber, vi på relativ kort tid kan evakuere dem, siger Anders Ladekarl.
Ifølge nyhedsbureauet AFP er de første evakuerede - udover Ingy - et barn med leukæmi, en dreng med Guillain-Barrés syndrom, en sygdom der forårsager, at kroppens immunforsvar angriber nerverne, og en mand med akut behov for en nyretransplantation.
400.000 mennesker bor i området Ghouta, der de seneste fire år har været belejret af præsident Bashar al-Assads regeringsstyrker.
Udbredt sult og sygdom
Ifølge Røde Kors’ generalsekretær har de mange kamphandlinger ødelagt området, hvor basale nødvendigheder som vand og mad er en stor mangelvare.
- Det er et område med meget få humanitære forsyninger. Sidste gang, vi kom frem med forsyninger, var i november, så det er et område, hvor der bliver rapporteret om sult, og hvor mange er syge, fordi ingen kan komme på hospitalet, siger han.
Behovet for at få evakueret de civile er akut, og for knapt en måned siden appellerede lederen af FN's humanitære mission i Syrien, Jan Egeland, til at få evakueret omkring 400 personer, der akut mangler lægehjælp.
- 29 af dem er kritisk syge, og de vil dø, hvis ikke de bliver evakueret. 18 af dem er børn, blandt dem er Hala, Khadiga, Mounir og Bassem. De har alle et navn og en historie, og et akut behov for at blive evakueret nu, lød det fra Jan Egeland.
Han anslog, at mindst 16 personer har mistet livet, mens de har ventet på nødhjælpsorganisationerne.
Svære betingelser
Forholdene i det krigshærgede land gør dog evakueringen til en vanskelig opgave, siger Anders Ladekarl.
- Det er forbundet med store vanskeligheder, fordi alle parter skal acceptere, at vi kommer igennem, og garantere for vores sikkerhed. Men alt for ofte har vi oplevet, at når det kommer til stykket, kan de ikke overholde de aftaler alligevel, så det er med en vis nervøsitet, vi går i gang med den opgave, siger Dansk Røde Kors' generalsekretær.
Tilbage i august 2013 blev Ghouta udsat for et af de værste giftgas-angreb, siden krigen begyndte i 2011. Mere end 1000 civile formodes at have mistet livet ved angrebet.
En FN-rapport pegede senere på, at det var regimet i Syrien, der stod bag, men Assad har afvist og beskyldt oprørsstyrkerne for at stå bag.