Blod løber ned ad ansigter, der er dækket af støv. Livløse kroppe bliver trukket ud af murbrokker. Biler og ambulancer kører gennem gaderne, mens der lyder høje råb fra redningsarbejdere, der forsøger at redde liv.
Lyden af nye missilangreb flænser luften og overdøver råb og gråd i den syriske by Ghouta, der er under voldsomme angreb. Bomberne fra syriske og russiske kampfly regner ned fra himlen.
De voldsomme scener udspiller sig på adskillige videoer fra byen, hvor angrebene kun er blevet voldsommere i løbet af de sidste fire døgn, hvor 229 personer er blevet dræbt.
- Ghouta drukner i blod, lyder det fra en læge i byen.
Byens 400.000 beboere har været fanget under regimets belejring af byen i snart fem år. Belejringen betyder, at syge og sårede ikke kan komme ud af byen. Og nu er folk løbet tør for steder at gemme sig.
- Når bomberne falder, gemmer vi os ikke i kældrene, for dem dør folk i, siger 34-årige Ahmed Al-Khaled, der er far til to børn.
- Raketterne bliver brugt til at splitte bygningerne ad, og folk bliver begravet under murbrokkerne, hvor de har gemt sig, fortsætter han.
Spiser dyrefoder for at overleve
Belejringen af Ghouta er i lang tid foregået uden den store bevågenhed fra omverdenen. Men i efteråret begyndte den igen at trække overskrifter i medierne. Det var særligt et billede af et spædbarn på en måned, der fik øjnene til at rette sig mod Ghouta.
Barnet på billedet var Sahar Dofdaa. Hun vejede ikke mere end to kilo, hendes øjne var sunket langt ind i øjenhulerne, og hendes ribben stak tydeligt frem under hendes papirtynde hud, inden hun døde af underernæring.
Sahars mor fik ikke nok mad til at producere mælk, og hun havde hverken råd til at købe mælk eller andre kosttilskud til det nyfødte barn.
Og den lille familie er langt fra den eneste, der mangler mad. For mens beboere ikke kan komme ud, kan nødhjælpen heller ikke komme ind i byen.
- Vi lider under en kæmpe mangel på drikkevand og mad. Vi er afhængige af brønde, vi selv har boret, men vandet er stadig ikke til at drikke, siger Ahmad Ahmad, et lokalt byrådsmedlem.
Og manglen på mad og nødhjælp gør folk desperate.
- De fortæller os, at de spiser dyrefoder og leder efter mad i skrald – men efter den lange belejring er der nærmest intet skrald tilbage længere, siger Jakob Kern, landechef for FN's Fødevareprogram i Syrien.
Hårdt brug for våbenhvile
De seneste dages voldsomme bombardementer og de høje dødstal har fået verdenssamfundet til at råbe op på ny.
Her til morgen har den humanitære chef for FN's Sikkerhedsråd opfordret til en øjeblikkelig våbenhvile, så nødhjælp kan komme ind til de hårdt prøvede civile, og så dem med størst behov kan blive evakueret.
Men den appel er ikke bidt på Rusland, der afviser en våbenhvile i området.
I slutningen af december var der ellers tegn på et gennembrud, da Røde Kors fik lov til at komme ind i den belejrede by for at evakuere syge. Men kun 29 personer blev reddet ud, og siden har nødhjælpsorganisationer bare kunne se til på afstand, mens hundredvise af syge og sårede stadig ikke får hjælp.
Mens de har ventet på en ny runde af evakueringer, er situationen kun blevet værre, og døden hænger i luften.
- Det er blevet en spøgelsesby. Når du går rundt i den, lugter der af blod og død, siger Raed Srewel, en lokal journalist, der er opvokset i området.
- Flyene er altid i luften over Ghouta, markederne og hjem bliver bombet, fortsætter han.
Undersøger angreb med klorgas
Når de civile skal søge tilflugt fra angreb, er det ikke nok at undgå en rakets nedslagssted. Ved nogle angreb bliver det også farligt at trække vejret.
Flere gange i løbet af januar er der tilsyneladende også brugt raketter, der er blevet pakket med klorgas, før de er blevet sendt ned over byen.
Det har fået FN's kommission for undersøgelser af krigsforbrydelser til at iværksætte en undersøgelse af angrebene for at slå fast, om der er sket brud på menneskerettighederne.
- Det, der sker i Ghouta er ikke bare en humanitær krise, hvor nødhjælp ikke bliver delt ud. Belejringerne involverer internationale forbrydelser med hensynsløse bombardementer og bevidst udsultning af den civile befolkning, sagde Paulo Pinheiro, der er leder af FN-kommissionen, i sidste uge.
Flere bombekampagner mod nord
Det er ikke kun i Ghouta, at regimet har lanceret en bombekampagne, der rammer hundreder af civile.
300 kilometer vest fra Ghouta ligger byen Idlib-provinsen, der er en af de sidste højborge for oprørere og islamister i Syrien.
Her er angreb, kampe og skudsalver også eskaleret voldsomt i løbet af de seneste måneder, og flere end 300.000 mennesker er blevet drevet på flugt fra området siden december.
Ligesom i Ghouta har de sidste par dage budt på nogle af de hidtil værste angreb, siden krigen i Syrien brød ud i 2011, og i løbet af 48 timer er flere end 100 personer blevet dræbt.
I sidste uge blev et stort grøntsagsmarked i byen Saraqeb ramt af et angreb, hvor flere blev dræbt. Mens de sårede og dræbte var ved at blive transporteret til det nærliggende hospital, begyndte kampflyene at sende bomber ned over hospitalet.
Både indgangspartiet til hospitalet og en ambulance udenfor blev ramt.
- I Saraqeb dør man to gange, siger Moaz al-Shami, der er aktivist og modstander af det syriske regime.
KRIGEN I SYRIEN
- •
Krigen i Syrien brød ud i 2011, hvor en bølge af pro-demokratiske oprør fejede over store dele af Mellemøsten og også nåede til Syrien.
- •
Kravet om demokrati og reformer blev dog ikke budt velkommen af den syriske præsident Bashar al-Assad.
- •
Landets sikkerhedsstyrker begyndte at slå hårdt ned på demonstranter, og siden har demonstrationerne udviklet sig til en sejlivet og brutal borgerkrig med et hav af forskellige oprørsgrupper og militante, jihadistiske bevægelser.
- •
Det syriske styre er flere gange blevet anklaget for at stå bag krigsforbrydelser og brug af kemiske våben.
- •
Flere end fem millioner syrere er ifølge FN flygtet ud af landet. Langt størstedelen er flygtet til nabolandet Tyrkiet, der huser mere end tre millioner syriske flygtninge.
Kilder: Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, The New York Times, The Guardian, Al Jazeera, Reuters, AP, DR's Arkiv.