Venezuelas statsanklager, Luisa Ortega Diaz, vil have otte dommere fyret og retsforfulgt for at være med i en sammensværgelse mod statens republikanske forfatning.
Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
- Det vil være lovens død, hvis vi tillader disse dommere at fortsætte i dette kammer, siger Luisa Ortega Diaz.
Meldingen kommer efter, at dommerne de seneste måneder har fået hård kritik for at tage en række beslutninger, der har fremkaldt den nuværende bølge af voldsomme demonstrationer i landet, hvor mindst 68 mennesker er blevet dræbt.
I slutningen af marts udstedte dommerne en dom, der opløste den oppositionstyrede nationalforsamling og dermed fratog parlamentet i landet al magt. En beslutning, der senere er blevet kritiseret massivt af det internationale samfund samt oppositionen i landet.
Selvom Højesteret omgjorde beslutningen i begyndelsen af april, så har landet været stærkt præget af demonstrationer lige siden.
Og nu vil statsanklageren altså stille dommerne til ansvar for beslutningen.
FN kritiserer manglende uafhængighed
Venezuelas regering har i lang tid fået kritik for at misbruge straffeloven i landet til at forfølge politiske modstandere af regeringen. Flere af oppositionens ledere er blevet dømt og fængslet, blandt andet for at være ansvarlige for voldshandlinger i forbindelse med demonstrationer.
FN’s Menneskerettighedskommission har været kritiske overfor den - i deres øjne - manglende uafhængighed blandt Venezuelas dommere.
For eksempel mener FN, at en stor del af landets dommere er sårbare over for politisk pres, fordi 65 procent af dem er ansat i midlertidige stillinger.
De ugentlige demonstrationer sker efter en lang periode med økonomiske problemer i landet samt kriminalitet og korruption.
Venezuela har oplevet et økonomisk sammenbrud efter fald i oliepriserne. Landet er ekstremt afhængigt af sin olieproduktion, som står for 95 procent af landets samlede eksport, og derfor er det yderst problematisk for stabiliteten i landet.
Blandt andet har en konsekvens været, at landet står over for en alvorlig fødemangel, der især har ført til underernæring af børn. Det venezuelanske sundhedsministerium siger, ifølge BBC, at dødeligheden for børn er steget med 30 procent det seneste år.
Derudover er spændingerne mellem regeringen og oppositionen blevet forstærket, efter præsident Nicolas Maduro blev indsat, da Hugo Chavez døde af kræft tilbage i 2013. Flere modstandere mener, at han er en diktator, der undergraver demokratiet, landets økonomi og retssystemet.
Maduro mener, at løsningen på konflikten i landet er at afholde en folkeafstemning om en ny forfatning i landet.
Men flere af Maduros modstandere mener, at det i stedet skal være en folkeafstemningen om, hvorvidt præsidenten skal regere landet og ikke en ny forfatning.