På søndag skal franskmændene gøre op med sig selv, om det skal være Marine Le Pen eller Emmanuel Macron, der skal stå i spidsen for Frankrig de kommende fem år.
Men her få dage før præsidentvalget er Marie Le Pen endt i et politisk stormvejr, som risikerer at kaste tunge skygger over resten af hendes valgkamp.
Lørdag kunne det undersøgende franske medie Mediapart nemlig fortælle, at den højrenationale præsidentkandidat og tre andre partimedlemmer, heriblandt hendes far, Jean-Marie Le Pen, og ekskæresten Louis Aliot, er blevet beskyldt for at have misbrugt millioner af EU-støttekroner, dengang de var medlemmer af Europa-Parlamentet.
Det er EU’s antisvindelenhed, Olaf, der siden 2016 har efterforsket sagen.
Ifølge svindeljægernes 116 sider lange rapport, som Mediapart har fået fingre i dele af, drejer det sig om lige knap 4,6 millioner EU-kroner, som Marine Le Pen og partikollegaerne uretmæssigt skulle have brugt på blandt andet nationale partiaktiviteter, eksempelvis en kongres i Lyon, og på at støtte foreninger med tætte bånd til partiet.
Det er ikke tilladt ifølge EU-reglerne, og derfor kræver Europa-Parlamentet nu ifølge BFMTV, at pengene bliver tilbagebetalt fra de fire forhenværende parlamentarikere.
'Pak det lort væk'
Marine Le Pen selv, der er stærkt kritisk over for EU-samarbejdet, skulle ifølge Mediapart have misbrugt godt én million kroner, da hun var europaparlamentariker fra 2004 til 2017.
I 2010 skulle hun eksempelvis have brugt godt 37.000 kroner på at betale for hotelværelser til 13 partimedlemmer, som på papiret var inviteret til en konference om de europæiske regioner i kølvandet på finanskrisen, men som reelt var samlet for at diskutere partiets lederskab.
En unavngiven deltager fortæller i Olaf-rapporten, at Marine Le Pen havde hængt et EU-flag op på væggen, da der skulle tages billeder for at dokumentere EU-temaet. Herefter havde hun bedt kollegaer om "at pakke det lort væk", skriver Mediapart.
En beskyldning, som Marine Le Pen selv afviser i rapporten med den forklaring, at den unavngivne kilde blot er ude på at hævne sig på hende.
Derudover skulle politikerne blandt andet have brugt godt 172.000 kroner på partimerchandise, heriblandt kuglepenne og nøgleringe, og mere end 30.000 kroner på Beaujolais-vin.
Ifølge Olaf har der været tale om "alvorligt embedsmisbrug" fra de fire Rassemblement National-politikeres side, som har "skadet omdømmet for unionens institutioner".
- Deres adfærd og manglende overholdelse af reglerne betyder, at de bør holdes ansvarlig for deres alvorlige overtrædelser, skriver antisvindelenheden ifølge Mediapart i rapporten.
Le Pen bestrider beskyldningerne
Olaf afleverede rapporten til de franske anklagemyndigheder den 11. marts i år, og søndag bekræftede myndighederne, at de har modtaget den kritiske rapport, og at den nu er ved at blive nærlæst.
Marine Le Pen er i forvejen under mistanke for at have misbrugt penge fra EU-kassen til at aflønne assistenter, som formelt var ansat i Europa-Parlamentet, men som i virkeligheden arbejdede for partiet i Paris. Noget, hun tidligere har afvist.
Marine Le Pen har ikke selv kommenteret de seneste beskyldninger, men hendes advokat, Rodolphe Bosselut, bekræftede søndag, at højrefløjspolitikeren er bekendt med Olaf-undersøgelsen, og at hun i marts sidste år svarede skriftligt på spørgsmål om sagen.
Men advokaten afviser blankt over for BFMTV, at der skulle være noget at komme efter.
- Marine Le Pen bestrider dette. Hun bestrider det, selvom hun ikke har fået lov til at se alle detaljerne i anklagen. Der er tale om manipulation. Men jeg er desværre ikke overrasket, sagde Rodolphe Bosselut, som samtidig satte spørgsmålstegn ved timingen af offentliggørelsen.
Jordan Bardella, der er formand for Rassemblement National, mener heller ikke, at timingen på nogen måde er tilfældig.
For hvor Marine Le Pen er stærkt EU-kritisk og ønsker mindre europæisk samarbejde, ønsker hendes modkandidat, præsident Emmanuel Macron, omvendt meget mere samarbejde på tværs af de europæiske landegrænser. Og Le Pens modstandere har flere gange tidligere forsøgt at portrættere hende som en, der hverken respekterer EU-samarbejdet eller EU-borgernes penge.
Emmanuel Macron fører lige nu ifølge mediet Politicos vægtede gennemsnit med 54 procent af stemmerne, mens Marine Le Pen står til at få 46 procent af stemmerne på søndag. Men i Rassemblement National, som sidder i samme gruppe som Dansk Folkeparti i Europa-Parlamentet, tror man ikke, at de seneste afsløringer kommer til at få alvorlige konsekvenser for valgresultatet.
- Franskmændene vil ikke lade sig narre af forsøg fra EU og de europæiske institutioner på at blande sig i præsidentkampagnen og skade Marine Le Pen, sagde Jordan Bardella til radiostationen Europe 1.