"Damned if you do, damned if you don't" (forbandet hvis du gør det, forbandet hvis du ikke gør det, red.).
Sådan beskriver Jørn Brøndal, lektor i Amerikanske Studier ved SDU, FBI-direktøren James Comeys rolle i Clintons e-mailsag.
FBI har, med James Comey i spidsen, nemlig valgt at genåbne sagen blot 11 dage før det amerikanske præsidentvalg, efter at nye e-mails i sagen er dukket op.
Det sker, selvom embedsmænd i USA rent lovmæssigt ikke må bruge deres officielle autoritet til at blande sig i præsidentvalget.
- James Comey har været i en umulig situation, og han har følt sig som en lus mellem to negle. Kritikken hagler ned over ham, men hvis han havde hemmeligholdt oplysningerne, og det viser sig, at de nye e-mails rent faktisk indeholder klassificeret materiale, så ville kritikken blive endnu værre, siger Jørn Brøndal.
Det er da heller ikke første gang, at James Comey blander sig i amerikansk politik.
Har tidligere blandet sig i amerikansk politik
Ifølge New York Times nægtede James Comey, der er republikaner og udpeget som FBI-direktør af præsident Barack Obama i 2013, at underskrive en lovgivning om ulovlig aflytning, da han i 2003 arbejdede under den tidligere præsident George W. Bush.
Og så sent som sidste år kom det til konfrontation mellem James Comey og præsident Barack Obama i spørgsmålet om en anden politisk sag, der omhandlede det amerikanske politi, skriver avisen.
Foruden de større politiske sager er James Comey også kendt som manden, der i 2000 anklagede den amerikanske livsstilsguru Martha Stewart for insiderhandel af aktier. Martha Stewart blev i 2004 idømt fem måneders fængsel i sagen.
USA-ekspert: Comey overlever næppe sagen
Ifølge CNN har Hillary Clinton og hendes mand, den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton, også været på James Comeys radar over flere omgange de seneste årtier.
Første gang var i 1990'erne, hvor Clinton-ægteparret blev efterforsket for ejendomssvindel i delstaten Arkansas. Sagen blev siden droppet.
I 2002 blussede en anden sag om blandt andet pengedonationer til Hillary Clintons senator-kampagne i 2000 op - en sag, James Comey dog i sidste ende droppede.
Nu har James Comey og FBI så valgt at genåbne Hillary Clintons e-mailsag efter fundet af nye e-mails, også selvom sagen officielt blev lukket i juli.
Ifølge Jørn Brøndal kommer Clintons nuværende e-mailsag dog formentlig til at koste James Comey jobbet som FBI-direktør.
- De fleste kan se, at han er i fedtefadet. Det er svært at se, hvordan han overlever som FBI-direktør oven på den her sag, siger han.