USA's handelsminister, Wilbur Ross, afviser kritik og mulige uregelmæssigheder omkring sine investeringer i et shippingselskab med tætte bånd til den russiske præsidents indercirkel.
Det skriver en journalist fra BBC på Twitter efter et interview med ministeren.
Søndag bragte DR, den tyske avis Süddeutsche Zeitung og andre medier lækkede dokumenter om Ross og hans relation til selskaberne Navigator og Sibur i Rusland.
- Det faktum, at Sibur tilfældigvis kaldes et russisk selskab, betyder ikke, at det er ondt, siger Ross ifølge journalisten.
Ross ejer via andre selskaber 31 procent af Navigator Holdings, som ifølge avisen New York Times tjener millioner af dollar på at transportere russisk gas for Sibur.
Wilbur Ross valgte at beholde sin aktiepost i shippingvirksomheden, da han blev minister.
I Siburs ejerkreds finder man blandt andre Putins svigersøn Kirill Sjamalov, men også rigmanden Gennadij Timtjenko.
Han optræder på den sanktionsliste over russere, som det er forbudt for amerikanere at handle med.
"Han bliver nød til at droppe forbindelserne"
Det er netop Wilbur Ross' opgave som minister at overvåge, at forbuddet bliver overholdt.
Ross siger i et skriftligt svar til Süddeutsche Zeitung, der har gennemgået de såkaldte Paradise Papers fra Bermuda, at han aldrig har mødt hverken Timtjenko eller Sjamalov.
Ikke desto mindre mener Richard Painter, der var etikchef i Det Hvide Hus under præsident George W. Bush, at Ross bør tage konsekvensen.
- Jeg tror, at han er nødt til at droppe sine forbindelser til alle, der er under sanktioner i forhold til Rusland, lød Painters vurdering til DR.
Da Wilbur Ross blev handelsminister, solgte han de fleste af sine selskaber.
Man han beholdt blandt andet fire selskaber, der er indregistreret i skattelyet Cayman Islands, og som tilsammen ejer 31,5 procent af Navigator.
Lækken fra Bermuda - der har fået navnet Paradise Papers - stammer fra et advokatfirma ved navn Appleby.
/ritzau/Reuters