Den nordkoreanske regering har i dag besluttet at sende atleter afsted til det kommende Vinter-OL i Sydkorea.
Det sker efter det første møde med sydkoreanske diplomater i to år.
Og netop den beslutning kan være med til at åbne Nordkorea over for resten af verden, lyder vurderingen nu fra den amerikanske regering.
- Ved at Nordkorea deltager, får regimet en mulighed for at se værdien i at afslutte sin internationale isolation ved at skaffe sig af med sine kernevåben, siger en talsperson fra Det Hvide Hus' nationale sikkerhedsråd ifølge nyhedsbureauet Reuters.
Talspersonen understreger samtidig, at præsident Donald Trump "har forpligtet sig til" at sende en højniveau-delegation afsted vil vinterlegene, der løber af stablen i februar.
Præsidenten vil snart meddele, hvem han vil sende afsted. I sidste uge sagde han, at delegationen også vil komme til at bestå af familiemedlemmer.
Her understregede den amerikanske præsident også, at han bakkede op om mødet, og at han håbede, at mødet kunne kaste "gode resultater af sig".
Klar til flere forhandlinger
Dagens møde mellem Nord- og Sydkorea varede 11 timer, og det var det første, siden de diplomatiske forbindelser mellem landene blev afbrudt i 2015 som konsekvens af nordkoreanernes atomprogram.
Men i den seneste uge har der været flere tegn på diplomatisk opblødning mellem de to lande, som officielt stadig er i krig med hinanden.
Og mødet kom i stand, efter at den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, i sin nytårstale åbnede for at genetablere forholdet med nabolandet mod syd.
De to lande meddelte i dag i en fælles erklæring, at de har planer om at mødes igen og forbedre deres interne forhold.
De er samtidig blevet enige om at løse deres fælles problemer gennem dialog og forhandlinger, og et af målene bliver at mindske de militære spændinger, som lige nu præger den koreanske halvø.
Lederen af den nordkoreanske delegation, Ri Son Gwon, sagde dog efterfølgende, at det nordkoreanske atomprogram ikke var et tema under dagens møde.
Og han understregede samtidig, at det ikke vil blive en del af de kommende samtaler med sydkoreanerne, og at det vil "få negative konsekvenser", hvis sydkoreanerne tager emnet op under de kommende forhandlinger.
- Nordkoreas våben er udelukkende rettet mod USA, siger Ri Son Gwon ifølge Reuters.
Intet tegn på forhandlinger med USA
Selvom den amerikanske regering håber, at Vinter-OL kan blive en øjenåbner for det nordkoreanske styre, så er det dog tvivlsomt, at nordkoreanerne nu også vil sætte sig til forhandlingsbordet med præsident Donald Trump.
Ifølge DR’s Asien-korrespondent, Phillip Khokhar, kræver den amerikanske regering nemlig, at nordkoreanerne på forhånd dropper deres atomvåbenprogram, hvis de skal forhandle.
Men det har nordkoreanerne fortsat ingen planer om.
- Hvis de to lande skal mødes, skal USA være villig til at slække på sit krav. Det er ikke særlig sandsynligt, så længe Donald Trump er præsident, siger han.
Samtidig er der i Det Hvide Hus en frygt for, at Kim Jong-uns egentlig mål er at splitte USA og Sydkorea, der ellers er allierede
- I modsætning til USA har Sydkorea i lang højere grad været interesseret i forhandlinger med Nordkorea. Sydkorea har levet under den nordkoreanske trussel i mange år. Det er først gået op for USA i de senere år, at Nordkorea er en reel trussel, siger Phillip Khokhar.