Den amerikanske regering overvejer at indføre sanktioner over for Myanmar på grund af den humanitære krise, landets rohingya-muslimer er havnet i.
Det oplyser udenrigsministeriet i Washington.
- Vi udtrykker vores dybeste bekymring med de seneste hændelser i Myanmars Rakhine-stat og de voldelige, traumatiske overgreb rohingyaer og andre har gennemlevet, meddeler ministeriet ifølge Reuters.
Ifølge nyhedsbureauet AFP vil USA som et første tiltag indstille militær assistance til hærenheder eller officerer involveret i overgreb mod rohingyaer.
"Den hurtigst voksende flygtningekrise i verden"
Militæret i Myanmar beskyldes for at have drevet det i forvejen undertrykte mindretal på flugt. Påstanden er blevet afvist af landets regering.
FN har betegnet det som den hurtigst voksende flygtningekrise i verden. Det har desuden kaldt krisen en "etnisk udrensning".
- Det er magtpåliggende (for USA, red.), at enhver enkeltperson eller enhed med ansvar for grusomheder, herunder ikke-statslige aktører og selvtægtspersoner, holdes ansvarlig, tilføjer USA's udenrigsministerium.
Mandag oplyste Shameem Ahsan, FN-ambassadør i Bangladesh, at næsten en million rohingyaer er flygtet til Bangladesh.
Heraf har omkring 600.000 krydset grænsen siden 25. august. Her angreb oprørere nogle kontrolposter, hvorefter militæret svarede igen med en voldsom modoffensiv.
- Vi er vidne til den hidtil største masseflugt fra et enkelt land siden folkedrabet i Rwanda, siger Shameem Ahsan.
Oprindeligt befandt der sig omkring 1,1 million rohingyaer i delstaten Rakhine.
Ligeledes mandag oplyste FN's flygtningehøjkommissær, Filippo Grandi, at en række lande og organisationer på en donorkonference i Schweiz har lovet et beløb svarende til 2,1 milliarder kroner til at hjælpe rohingya-flygtningene i Bangladesh.
Rohingyaerne har været i Myanmar igennem generationer. Alligevel betragtes de af mange som illegale indvandrere i det overvejende buddhistiske land.
/ritzau/