Nordkorea skal ikke tro, at landet kan testaffyre et interkontinentalt ballistisk missil (ICBM) uden en reaktion fra USA og Sydkorea.
I hvert fald har det amerikanske og sydkoreanske militær affyret præcisionsmissiler under våbenøvelser i havet ud for Sydkoreas kyst i en magtdemonstration over for Nordkoreas seneste provokationer.
Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
- Muligheden for at ramme mål præcist fra lang afstand gør alliancen (mellem Sydkorea og USA, red.) i stand til at angribe alle mål omgående under alle vejrforhold, står der ifølge Reuters i en erklæring fra det amerikanske militær.
Der står ligeledes, at USA affyrede det såkaldte ATACMS-system (Army Tactical Missile System) under våbenøvelsen, mens Sydkorea testede Hyunmoo II-missiler.
Affyringen fandt sted, dagen efter at Nordkorea meldte ud, at landet for første gang har haft succes med at affyre det såkaldte The Hwasong-14 missil fra en militærbase i Banghyon.
"Gave til amerikanske møgsvin"
Missilet har en maksimal rækkevidde på omkring 6.500 kilometer og kan dermed potentielt ramme den amerikanske stat Alaska.
Ifølge Nordkorea selv er det i stand til at bære et stort og kraftigt atomsprænghoved. Det skriver AFP.
Nordkoreas statslige nyhedsbureau, KCNA, har oplyst, at Nordkoreas leder, Kim Jong-un, overværede affyringen af missilet.
Og det var ikke en tilfældighed, at testen blev gennemført 4. juli.
Ifølge mediet kalder Kim Jong-un testen for "en gave" til de "amerikanske møgsvin" på deres uafhængighedsdag, og at USA skal regne med, at Nordkorea "løbende vil sende dem (amerikanerne, red.) gaver for at afhjælpe deres kedsomhed".
Tid til global kamp
Både USA's præsident, Donald Trump, og udenrigsminister, Rex Tillerson, har taget stor afstand til handlingen og vil ikke acceptere, at det nordkoreanske styre er i besiddelse af atomvåben.
Senest har Rex Tillerson sagt til CNN, at "en global kamp er nødvendig for at stoppe den globale trussel".
- Ethvert land, der er vært for nordkoreanske gæstearbejdere, giver økonomiske eller militære fordele, eller undlader at gennemføre FN's Sikkerhedsråds resolutioner fuldt ud, er med til at hjælpe og opretholde et farligt regime, siger han.
Udenrigsministeren kalder testen for en "optrapning af truslen" mod USA og verden og vil i samarbejde med FN overveje "strengere foranstaltninger" over for styret.
I aften klokken 21 dansk tid afholder FN's sikkerhedsråd et hastemøde, skriver Reuters.
Ifølge det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, er USA klar til at forsvare sig mod truslen fra Nordkorea.
- Vi er fortsat parat til at forsvare os selv og vores allierede og bruge den fulde vifte af de våben, vi har til rådighed, mod den voksende trussel fra Nordkorea, siger Dana White, talskvinde for Pentagon og fortsætter:
- Vores forpligtelse til at forsvare vores allierede, Sydkorea og Japan, i mødet med disse trusler er urokkelig.