Et døgn efter at tyrkerne har stemt for en ændring af deres grundlov, har landets regering endnu en gang besluttet at forlænge undtagelsestilstanden med tre måneder.
Det oplyser den tyrkiske vicepremierminister, Numan Kurtulmuş, ifølge Reuters.
Regeringen i Ankara holdt her til aften et ekstraordinært møde for at drøfte forlængelsen, efter at Tyrkiets nationale sikkerhedsråd, der ledes af præsident Recep Tayyip Erdogan, anbefalede en forlængelse.
Efter et militært kupforsøg i juli 2016 erklærede Erdogan fem dage senere undtagelsestilstand i Tyrkiet, og siden er den to gange blevet forlænget med tre måneder - senest den 3. januar 2017. Det betyder, at Tyrkiet har haft undtagelsestilstand i ni måneder.
Undtagelsestilstanden giver præsidentens regeringsparti, AKP, bemyndigelse til at indføre nye love uden parlamentets godkendelse og mulighed for at begrænse befolkningens frihed til for eksempel at ytre sig eller samle sig i større grupper.
Siden kupforsøget er over 40.000 tyrkere blevet anholdt, og 125.000 offentligt ansatte er blevet fyret.
Regeringens ønske om at forlænge undtagelsestilstanden træder først i kraft, når parlamentet har godkendt forslaget. Ifølge nyhedsbureauet dpa vil parlamentet mødes i morgen for at stemme om en forlængelse.
Den nuværende undtagelsestilstand udløber på onsdag.
Forfatningsændringen, som et flertal af den tyrkiske befolkning i går stemte ja til at ændre, vil give Erdogan endnu mere magt og åbne muligheden for, at den magtfulde leder kan regere i Tyrkiet indtil 2029.
Den nye forfatning betyder ligeledes, at præsidenten kan udpege alle ministre uden parlamentets godkendelse, erklære undtagelsestilstand og afsætte parlamentet.