Det er præcis ét år siden, at oprørske soldater fra landets militær forsøgte at kuppe sig til magten i Tyrkiet.
Kupforsøget sprang ud fra Bosporus-broen i landets største by, Istanbul, som soldaterne lukkede ned og skar forbindelsen mellem storbyens europæiske og asiatiske side af.
Nu marcherer titusinder af tyrkere mod selvsamme bro med landets flag vajende over sig. Men broen bliver ikke bare kaldt for Bosporus-broen i dag. Efter det fejlslagne kup fik broen nærmest ikonisk status og har fået tilnavnet 'Martyrernes Bro'.
Igen i aften vil broen over Bosporus-strædet indtage en central rolle, når landets præsident, Recep Tayyip Erdogan, vil præsentere et mindesmærke for de omkring 250 personer, der blev dræbt, da de kæmpede på regeringens side for at slå militærets kupforsøg tilbage.
Kupforsøget blev indledt den 15. juli 2016 omkring klokken 22 og fortsatte frem til solopgang den følgende dag, hvor Erdogan gennem en telefonforbindelse til et medie erklærede, at kuppet var blevet kvast.
- Den mørkeste nat blev til lys dag
Dagen er efterfølgende blevet udråbt som en helligdag i Tyrkiet, og præsentationen af mindesmærket på Bosporus-broen er den første af en række begivenheder og taler, der fortsætter frem til daggry i morgen tidlig.
Markeringen af helligdagen startede i morges, hvor premierminister Binali Yildirim holdt tale for parlamentet, hvor han sagde, at Tyrkiet er i gang med sin anden uafhængighedskrig.
- Det er præcis ét år siden, at Tyrkiets mørkeste og længste dag blev forvandlet til en lys dag, og en fjendtlig besættelse blev forvandlet til folkets legende, sagde han ifølge nyhedsbureauet AP.
Senere i aften flyver Erdogan tilbage til landets hovedstad, Ankara, hvor han klokken 22 holder tale - på det klokkeslæt, hvor kupmagerne angreb for et år siden.
Tusinde regeringskritikere anholdt
Siden kupforsøget er mindst 150.000 statsansatte blevet fyret og flere end 55.000 er blevet anholdt. 2.099 skoler og universiteter er blevet lukket af regeringen, mens 149 medier er blevet lukket og 269 journalister anholdt.
Det er derfor langt fra alle, der deler premierministerens holdning om, at det kvaste kupforsøg markerer landets anden uafhængighedskrig.
- Dette parlament, der modstod bomber, er blevet forældet, og dets autoritet er væk. I løbet af det sidste år er retfærdigheden blevet ødelagt. I stedet for en hurtig normalisering, er der blevet udråbt en permanent undtagelsestilstand, siger Kemal Kilicdaroglu, leder af det førende oppositionsparti, Det Republikanske Folkeparti, ifølge BBC.
Præsident Erdogan afviser dog anklagerne om, at landets parlament og politi går målrettet imod kritikere af styret i Ankara:
- Afværgelsen af kuppet markerer et vendepunkt i demokratiets historie. Det vil blive en kilde til håb og inspiration for alle mennesker, der lever under diktatorer, skriver han i et debatindlæg i den britiske avis The Guardian.