Tyrkiet er delt i to efter kupforsøget sidste weekend: Dem der støtter præsident Recep Tayyip Erdogan og hans AKP parti - og dem der kritiserer Erdogan og støtter hans rival Fehtullah Gülen og Gülens Hizmet-bevægelse. Ifølge Erdogan står Gülen, en 75-årige tidligere imam, der er bosat i USA, bag kupforsøget, hvilket Gülen selv afviser.
Også de tyrkere, der er bosat i Europa, er splittet, og flere steder har det udløst vold og spændinger, blandt andet i Danmark, skriver Berlingske.
Tyskland
Der bor omkring tre millioner tyrkere i Tyskland, det største antal uden for Tyrkiet, og i flere tyske byer har været adskillige demonstrationer for Erdogan. Enkelte gange har det medført trusler og hærværk mod Gülen-tilhængere.
Kort efter kupforsøget fredag, angreb 150 Erdogan-støtter et ungdomscenter, der er forbundet til Gülens Hizmet-bevægelse i den vesttyske by Gelsenkirchen. Vinduer blev smadret, men ingen kom noget til. I Køln tørnede tyrkere og kurdere kortvarigt sammen.
Østrig
Omkring 4000 tyrkere demonstrerede for præsident Erdogan fredag og lørdag efter kupforsøget i den østrigske hovedstad Wien. Ifølge østrigsk politi blev der udøvet hærværk mod en kurdisk eget restaurant.
Holland
Gülen-tilhængere er blevet truet i både Rotterdam, Amsterdam, Zaandam og Utrecht, skriver avisen Volkskrant. Et kulturcenter i Rotterdam drevet af en forening med forbindelse til Gülen-bevægelsen blev i flere nætter overdænget med sten.
Gülen-tilhængere er blevet truet og deres firmaer boycottet, oplyser den hollandske udenrigsminister.
Belgien
I Behringen i Belgien blev en af Gülen-bevægelsens bygninger overmalet med grafitti, og mellem 500 og 600 Erdogan-støtter forsøgte at sætte ild til det, skriver Guardian. 15 tyrkiske kvinder formåede at stoppe sammenstødet.
Politiet måtte tage vandkanoner i brug for at opløse en gruppe på omkring demonstranter der kastede sten mod politiet.
Sverige
En Facebook-gruppe for Erdogan-støtter opfordrer tyrkere i Sverige til at angive kritikere og Gülen-støtter til de tyrkiske myndigheder.