Den syriske by Raqqa har i fire år været hovedstad for terrororganisationen Islamisk Stat.
Men den tid er snart forbi. Det vurderer DR's mellemøstkorrespondent Puk Damsgård, der som den første danske journalist har besøgt og rapporteret fra byen.
- Vi kan forvente, at Raqqa er besejret inden for en overskuelig fremtid. Situationen er i øjeblikket, at Islamisk Stat kontrollerer cirka 35 procent af byen, siger hun og fortsætter:
- De står nu inde i centrum af byen, og det vil nok tage uger eller et par måneder at færdiggøre offensiven mod dem.
Bombardementer i mørke
Islamisk Stat i Raqqa bliver bombet fra luften af den internationale koalition, der blev dannet i løbet af efteråret 2014, i kølvandet på at Islamisk Stat havde udråbt et islamisk kalifat på tværs af landegrænserne mellem Irak og Syrien.
Det er især om natten, at koalitions fly bomber byen. Bombardementerne foregår i en fuldstændig mørklagt by, fordi de 25.000 civile, der er tilbage i byen, ikke har elektricitet, fortæller Puk Damsgård.
Koalitionen har allierede styrker, der udkæmper krigen mod Islamisk Stat på jorden, som består af De Syriske Demokratiske Styrker (SDF), der er en alliance af en bred vifte af arabiske og kurdiske soldater.
Gruppe uden hovedsæder
Islamisk Stat udråbte kalifatet i sommeren 2014, efter at gruppen havde indtaget den irakiske millionby Mosul.
Efter tre års belejring blev Mosul generobret af irakiske styrker i juli. Derfor vil Islamisk Stats tab af Raqqa også have betydning for gruppen.
- Så vil de altså være færdige som en terrororganisation, der har territorium i Raqqa og har en by som hovedstad, siger Puk Damsgård.
Men at Raqqa bliver vristet ud af Islamisk Stats hænder vil langt fra betyde, at kampen om byen er overstået. Syrien har været hærget af en brutal borgerkrig siden 2011, hvor Rusland har kæmpet på landets Assad-styres side. Derfor er det også usikkert, hvem det egentlig er, der vinder byen tilbage, når jihadisterne fra Islamisk Stat er drevet ud.
- Dels er grupperne, som kæmper i en alliance om Raqqa, uenige om, hvad der skal ske efterfølgende. Og vi kan forvente magtkampe mellem det syriske regime og kurderne i forhold til, hvem der skal kontrollere Raqqa efterfølgende, siger Puk Damsgård.
- Det her er også en international krig. Når jeg kører rundt i Syrien, selv helt inde i Raqqa, så har jeg set en amerikansk base med amerikanske soldater. Og ikke særlig langt derfra sydvest fra Raqqa står de russiske styrker.
Afskåret fra omverdenen
De civile i Raqqa har været så godt som afskåret fra omverdenen i de fire år, Islamisk Stat har belejret byen.
Byens befolkning er blevet overvåget nøje og blevet hårdt afstraffet for de mindste forseelser. Har man røget på gaden, har det kunne koste en livet.
Og selvom de fleste har mobiltelefoner, er det kun ganske lidt, der er kommet frem om livet i Raqqa. Islamisk Stat har forbudt indbyggerne at filme, og derfor er det primært Islamisk Stats egne propagandavideoer, der har cirkuleret i byen.
Terrororganisationen har udført adskillige likvideringer og korsfæstelser på byens åbne pladser og tvunget befolkningen til at leve under et rigidt regelsæt med brutale afstraffelser, som kalifatet er bygget op omkring.
I de kommende dage kan du følge Puk Damsgårds rejse til Raqqa på dr.dk.