Det var den 29-årige Omar Mateen, der natten til søndag lokal tid skød og dræbte 49 personer og sårede 53 på en natklub i byen Orlando i den amerikanske delstat Florida.
Det bekræftede det amerikanske forbundspoliti, FBI, søndag på et pressemøde.
Det er endnu ikke alt, der er kommet frem om den 29-årige mand, der selv blev dræbt under angrebet.
Men ifølge FBI blev Omar Mateen født i New York af afghanske forældre, og han var amerikansk statsborger.
I 1991 flyttede han til Port Saint Lucie, Florida, der ligger nord for millionbyen Miami. Her havde boede han til sin død i søndags.
Siden 2007 havde han arbejdet som sikkerhedsvagt for G4 Security, hvilket han stadig gjorde.
Voldelig og ustabil
Ifølge Washington Post var han fra 2009 til 2011 gift med Sitora Yusifiy. Overfor avisen beskrev hun ham som både ustabil og voldelig.
- Han slog mig. Han kunne finde på at komme hjem og slå mig, hvis vasketøjet eksempelvis ikke var færdigt, har sagde Sitora Yusifiy udtalt.
Omar Mateen havde dog ikke været særligt religiøs, sagde hun, og der var intet, som tydede på, at han havde vendt sig mod en radikal form for islam.
Sitora Yusifiy forklarer, at hendes familie efter blot fire måneders ægteskab måtte redde hende ud af forholdet. Skilsmissen blev dog først gennemført omkring to år efter.
Familie er chokeret
Omar Mateen blev siden gift igen med Noor Zahi Salman, som han havde en tre-årig søn med.
Det er dog uklart, om de to fortsat var et par, da de ifølge den britiske avis Daily Mail ikke deler samme adresse.
Hans far, Mir Seddique, afviste søndag over for NBC News, at terrorangrebet havde noget som helst med religion at gøre.
Faren sagde samtidig, at familien var lige så meget i chok over angrebet som resten af USA.
Faderen har fortalt, at Manteen få dage før angrebet blev meget ophidset over at se to mænd kysse i Miami.
Tidligere gæst på homoklub
Det er efter massakren kommet frem via flere gæster på natklubben, at gerningsmanden faktisk havde besøgt natklubben Pulse flere gange. Og det har sat spekulationer i gang om motivet bag massedrabene. Ligesom flere medier spekulerer i, om Manteen selv var tiltrukket af mænd.
En af stamgæsterne, Kevin West, havde været i løbende kontakt med Mateen via et chatforum for homoseksuelle og via dating-appen 'Jack'd' i det seneste år op til massakren.
Mindst fire stamgæster på Pulse fortalte i går til Orlando Sentinel, at de havde set Omar Mateen på natklubben tidligere.
- Nogle gange satte han sig over i hjørnet og drak for sig selv, og nogle gange blev han så fuld, at han blev højlydt og aggressiv, siger Ty Smith, der ifølge eget udsagn har set Omar Mateen mindst 12 gange.
- Vi talte ikke rigtig med ham, men jeg husker, at han sagde noget om sin far somme tider, og han fortalte os, at han havde kone og barn, siger Ty Smith.
I FBI's søgelys
Ifølge det amerikanske forbundspoliti var Manteen i 2013 kommet med provokerende udtalelser til sine kollegaer, hvor han havde indikeret, at han muligvis havde forbindelser til terrorister.
Det fik FBI til at interviewe ham af to omgange. Derudover blev hans kriminelle baggrund tjekket, og han blev samtidig overvåget af politiet.
Sagen blev dog lukket, da politiet ikke kunne få bekræftet, at Omar Mateen var farlig.
I 2014 røg han igen i myndighedernes søgelys, da politiet havde fået nys om, at han muligvis havde haft forbindelser til en amerikansk selvmordsbomber, der sprængte sig selv i luften i Syrien.
Forbindelsen mellem de to havde dog været minimal, mente FBI, som endnu engang lukkede sagen.
Forvirring om troskab til IS
Men natten til søndag gik Omar Mateen til angreb mod natklubben ’Pulse’, som er særligt besøgt af homoseksuelle.
Ugen forinden købte han ifølge Bureauet for Alkohol, Tobak, Våben og Sprængstoffer under det amerikanske justitsministerium en række skydevåben på lovlig vis. Det er dog uvist, om det var disse våben, han benyttede under søndagens terrorangreb.
Ifølge FBI ringede han under angrebet tre gange til politiet, og der havde han svoret sin troskab til Islamisk Stat.
Islamisk Stat hævder, at Omar Mateen var en af ”kalifatets soldater”, og i en udsendelse på gruppens officielle radiokanal hylder gruppen hans gerning.
FBI er dog i tvivl om, hvorvidt han har haft direkte relation til islamistiske grupperinger. Også fordi han rodede rundt i forskellige grupper.
Han sagde, han holdte med al Nusra, som Islamisk Stat kæmper mod.
Og samtidig hyldede han også den amerikanske islamist Moner Mohammad Abu-Salha. Han endte som selvmordsbomber i Syrien.
Ligesom han udtrykte respekt for de to Tsarnaev-brødrene. Det var dem, som stod bag bombeangrebet. Ingen af de tre havde nogen forbindelse til Islamisk Stat.
Obama: Muligvis radikaliseret over nettet
Udtalelsen om at svore troskab til Islamisk Stat bidrager ifølge mellemøstkorrespondent for DR, Michael S. Lund, ikke med ny information i forhold til hverken gerningsmand eller selve angrebet.
- Så der er ikke noget i den seneste meddelelse, der kan dokumentere, at IS har været med til at koordinere eller planlægge det her angreb, siger mellemøstkorrespondenten.
Ifølge den amerikanske præsident Obama er der dog intet, som på nuværende tidspunkt indikerer, at han er blevet trænet af organisationen.
Derudover er der heller ingen direkte forbindelser mellem Omar Mateen og Islamisk Stat.
Manteen er sandsynligvis blevet radikaliseret over internettet, men der er ikke fundet beviser for, at han fik ordre udefra, sagde Obama mandag.