En dag til midtvejsvalget: Krigen mod fake news intensiveres

Mens amerikanerne forbereder sig på at stemme ved midtvejsvalget i morgen, spreder de falske nyheder sig stadig.

29-årige Yin Wu er en af de amerikanske iværksættere, der forsøger at stoppe fake news.

Ifølge en ny undersøgelse fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) spreder de falske nyheder sig hurtigere end de sande Twitter.

Fake news er misinformerende indhold, der ligner nyheder, men er faktuelt forkerte og som i nogle tilfælde bevidst bliver brugt til at fremme et politisk standpunkt.

Så nu er Yin Wu droppet ud af det prestigefyldte universitet Stanford Universitet for at starte en virksomhed, der skal bekæmpe fake news.

For hende er det altafgørende, at vi kommer problemet til livs.

- Fake news er et alvorligt problem for ethvert fungerende demokrati. Hvis du ikke ved, hvilke informationer, du kan stole på, så kan du ikke tage nogle beslutninger. Og kan du ikke tage nogle beslutninger, så ved du ikke, hvordan du skal stemme, siger Yin Wu.

Facebook har oprettet et "war room"

Sidst amerikanerne gik til valg blev fake news et af de helt store temaer. Ved dette års midtvejsvalg er fokus på problemet om muligt endnu større.

Facebook har oprettet et såkaldt ”War room”, som blandt andet skal blokere falske profiler - også selvom kampen mod fake news er svær at vinde.

Resultatet for midtvejsvalget ventes at komme onsdag morgen den 7. november dansk tid.

Hvis du vil teste, hvor god du er til at kende de sande fra de falske nyheder, så kan du gøre det lige her.

Rettelse: I videoen øverst i artiklen bliver det nævnt, at falske nyheder spreder sig 100.000 gange hurtigere end de sande. Dette tal er ikke korrekt. I første omgang blev det rettet til 100 gange hurtigere, men vi kan kun sige, at de falske nyheder spreder sig hurtigere end de sande på Twitter. I videoen nævnes det også, at Hillary Clinton fik 85,5% af stemmerne i San Francisco County. Det korrekte tal er 84,47 %.