Der blev ikke givet håndslag på en aftale om våbenhvile, da Irans præsident, Hassan Rohani, i dag mødte Tyrkiets præsident, Recep Erdogan, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, til en snak om situationen i borgerkrigsramte Syrien.
På mødet foreslog præsident Erdogan, at parterne i krigen skal indgå en våbenhvile, men det afviste præsident Putin, fordi terrorgrupperne Islamisk Stat og Nusra Fronten, der kontrollerer størstedelen af Idlib-provinsen, ikke er en del af forhandlingerne.
Dermed virker en offensiv mod Idlib-provinsen nu uundgåelig, mener DR's mellemøstkorrespondent Michael S. Lund.
- Spørgsmålet er, hvor stor den offensiv så bliver, siger han.
Krigstropper omringer Idlib-provinsen
Idlib-provinsen er det sidste store oprørskontrollerede område i Syrien.
De seneste dage har syriske regeringstropper samlet sig ved grænsen til provinsen samtidig med, at Rusland har indsat en flåde af skibe ud for den syriske kyst.
Dermed er der lagt op til bulder og brag, men ifølge Michael S. Lund vil Tyrkiet sammen med Rusland gå langt for, at offensiven i Idlib ikke udvikler sig til noget, de ikke kan kontrollere.
- Skrækscenariet for både Tyrkiet og Rusland ved en offensiv er, at de skal komme til at ramme hinanden. Det skete senest for knap tre år siden, da tyrkiske missiler ramte et russisk jagerfly og udløste en stor, diplomatisk krise, siger Michael S. Lund.
Tyrkiet kan bremse angreb
Idlib-provinsen er særlig vigtig for præsident Erdogan, fordi området grænser op til den sydlige del af Tyrkiet.
Efter dagens møde udsendte de tre præsidenter en erklæring, der udover at fastslå, at samarbejdet imellem de tre lande fastholdes, ikke indeholdt meget nyt.
Men bag lukkede døre kan det være blevet diskuteret, hvordan offensiven skal strikkes sammen, så kampene ikke bliver for store, siger Michael S. Lund.
- Tyrkiet har forsøgt at komme med flere forslag til, hvordan Syrien og Rusland kan angribe nogle steder i Idlib, men uden at lave en storoffensiv, hvor man rykker ind i hele provinsen.
- Det er en af de ting, der kan betyde, at det ikke bliver denne store offensiv, som mange frygter, siger Michael S. Lund.