For kort tid siden landede Tysklands kansler, Angela Merkel, i den russiske ferieby Sochi, hvor hun skal mødes med den russiske præsident, Vladimir Putin.
Der er tale om et sjældent møde - og endda et temmelig kort et af slagsen. Blot et par timer, inklusive et fælles pressemøde, er der afsat til at de to lederes samtale.
Merkels møde kan betragtes som en forberedelsesrunde til det G20-møde, som hun skal være vært for til sommer i Hamborg, fortæller DR's Rusland-korrespondent, Matilde Kimer.
- Det betyder, at de i hvert fald skal nå at tale om krigen i Syrien, og om Ukraine – vel vidende at lige præcis de her to emner, er nok de to emner, hvor Rusland og Tyskland står længst fra hinanden.
Små chancer
Der er ikke de høje forventninger til mødet, og særligt i Tyskland har man affejet muligheden for nogle særlige resultater på områder, som der allerede er etableret uenighed omkring.
I Rusland er der dog nogle, der håber på, at mødet mellem Merkel og Putin kan føre til en forbrødring, fortæller Matilde Kimer.
- Hvis man kigger på russiske aviser, så er der enkelte, der giver de tyske aviser ret i, at man nok ikke skal forvente noget, men der er også dem, der håber på en form for tøbrud mellem de her to lande, som jo har været meget tæt, men hvor særligt Ukraine-krigen har skabt et dybt skel – også personligt mellem de to statsledere.
Historisk respekt
Det er da også en af de første gange, at Putin og Merkel mødes på tomandshånd, siden Rusland annekterede Krim i 2014. Annekteringen førte til et brud på forholdet mellem de to statsledere - et forhold, der ellers historisk har været præget af stor, gensidig respekt.
- Historisk er det jo to meget erfarne mennesker, vi har på banen, og de er kendt for at have utroligt meget respekt for hinanden og deres respektive politiske liv og kompetencer. Putin taler flydende tysk, Merkel taler flydende russisk, og de har en kulturelt stor interesse i hinandens lande.
- Men det har fået et alvorligt knæk siden annekteringen af Krim. Nogle vil måske huske Angela Merkels kommentar i 2014, da det hele startede op, hvor hun sagde, at Putin levede på en anden planet, i et andet univers, og siden da har retorikken været noget mere stram.
Handel for milliarder
Alligevel er der stadig emner, hvor de to lande har bibeholdt et stærkt bånd. Det gælder blandt andet handelssamarbejdet mellem de to, som før annekteringen af Krim udgjorde import og eksport for intet mindre end 100 milliarder dollar.
- Det beløb er nu mere end halveret, men der er stadig en kæmpe import/eksport mellem de to lande. Så man har store økonomiske interesser med hinanden, også indenfor energisektoren.
Og enighederne er formentlig der, hvor Merkel og Putin vil søge hen, hvis uenighederne om andre emner bliver for store, fortæller Matilde Kimer.
- Et af de andre punkter, hvor man i hvert fald kan blive enige, er i prioriteringen af terrorbekæmpelse både internationalt og lokalt i Mellemøsten. Så det er i et af de områder, hvor man formentlig vil slå hen, hvis det er svært at blive enige på de andre områder.