Det er helt efter bogen, at en talsmand for den russiske præsident, Vladimir Putin, i dag har afvist de danske anklager om, at Rusland skulle have hacket det danske forsvar gennem to år.
Det fortæller DR Nyheders Rusland-korrespondent Matilde Kimer.
-Fra russisk side har man den opfattelse, at selvom Homeland Security, FBI og private cybersikkerhedsfirmaer har sagt, at det er den russiske militære efterretningstjeneste, der står bag Fancy Bear, så vil de se konkrete beviser. Det samme er gældende med anklagerne fra Danmark. Hvis der ikke er beviser, så ser Rusland det som en tilsværtning, siger hun.
Matilde Kimer hæfter sig ved, at der på nuværende tidspunkt ikke er blevet fremlagt konkrete beviser fra dansk side af. Hun henviser til gårsdagens rapport fra Center for Cybersikkerhed, hvor det er kommet frem, at russiske hackere har skaffet sig adgang til ansattes e-mails i det danske forsvar i 2015 og 2016. I rapporten står der blandt andet, at det er 'meget sandsynligt', at det er gruppen APT28, også kendt som Fancy Bear, der står bag cyberangrebet.
- Men det er vigtigt at holde fast i, at der ikke er fremlagt et eneste bevis for, at det skulle være denne gruppe. Det kan være af sikkerhedsmæssige årsager, at det ikke er blevet offentliggjort. Som læser og dansker er man overladt til at tro på det myndighederne siger, men som journalist er det ikke nok, forklarer hun.
Ikke det store på spil for Rusland
De russiske medier har i går, da nyheden kom frem, haft et par artikler om anklagerne. Men udover det har sagen ikke fyldt det store i Rusland, fortæller Matilde Kimer.
- Det var rimelig straight historier. Der stod bare, at forsvarsministeren beskylder russiske hackere for at have brudt ind, og det russiske udenrigsministerium afviser beskyldninger og beder om konkrete beviser - som ved tidligere lejligheder, siger hun og fortsætter:
- Der er ikke de store ting på spil for Rusland. Det er også svært for Danmark at stille noget op. Vi kan blive sure, men det er vi jo lidt i forvejen. Spionage og hacking er oftest værst, når det foregår blandt venner, som vi så i sagen, hvor USA havde aflyttet forbundskansler Angela Merkels mobiltelefon, forklarer korrespondenten.
Hun mener ikke, at det på nuværende tidspunkt vil have de store konsekvenser for Danmark og Ruslands relation.
- Der er i forvejen ikke et særlig godt forhold mellem vores nationer lige nu, men det er selvfølgelig ikke noget, der kommer til at gøre det bedre.