"Made in China" står der på etiketten, men t-shirten eller jakken kan være syet i et af verdens mest lukkede lande, Nordkorea.
Kinesiske tekstilfirmaer bruger nemlig i stigende grad nordkoreanske fabrikker, når der skal fremstilles vindjakker, bukser og t-shirts. Tøj, der får en "Made in China"-etiket syet i nakken og derefter bliver eksporteret til hele verden.
Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der har set nærmere på tekstilhandlen mellem de to lande. En handel, som FN's Sikkerhedsråd sent i aftes besluttede at ramme ved at forbyde al tekstileksport fra Nordkorea.
Ordrer fra hele verden
Den givtige trafik har centrum i Dandong, en sprudlende kinesisk by med over tre millioner indbyggere på grænsen til Nordkorea.
- Vi tager imod ordrer fra hele verden, siger en koreansk-kinesisk forretningsmand til Reuters.
Som så mange andre involverede i tøjhandlen ønsker han at være anonym.
Han fungerer som mellemmand for kinesiske leverandører og opkøbere fra hele verden. Kineserne sender stof og andre råvarer over grænsen til fabrikker i Nordkorea, hvor tøjet bliver syet. Og nogle gange ved opkøberne ikke, at tøjet faktisk er produceret i Nordkorea.
- Det er ekstremt følsomt, siger han.
Sidste år måtte det australske sportsfirma Rip Curl undskylde, da det kom frem, at firmaets skijakker blev lavet i Nordkorea. Jakkerne var udstyret med en "Made in China"-etiket, men i realiteten var de produceret på en fabrik i nærheden af Nordkoreas hovedstad Pyongyang.
Mange penge at spare
For Nordkorea er tekstileksporten afgørende. Sidste år solgte landet ifølge officielle sydkoreanske tal tøj for 752 millioner dollar, og langt den største del af tøjsalget gik til Kina.
Tekstiler har dermed stået for en fjerdedel af den samlede eksport, hvor kul har været den største eksportindtægt. I august indførte FN så sanktioner, der forbød køb af nordkoreansk kul.
For de kinesiske mellemmænd er der masser af penge at spare ved at få tøjet syet i Nordkorea. En mellemmand siger til Reuters, at besparelsen kan være op til 75 procent ved at bruge de statsejede nordkoreanske fabrikker, der ligger lige over grænsen eller ved Pyongyang.
Problemet er dog, at nordkoreanerne ikke altid er lige præcise. Deadlines kan være svære at overholde på grund af svigtende strømforsyning og mangel på lastbiler, siger en kinesisk forretningskvinde, der har taget imod ordrer fra både Japan og Europa.
Nordkorea har i alt 15 store tøjfabrikker, oplyser det hollandske konsulentfirma GPI Consultancy i Rotterdam. Firmaet hjælper virksomheder med at få ting fremstillet i Nordkorea, og i deres PR-materiale hedder det, at nordkoreanerne er "en særdeles veluddannet arbejdskraft og med de laveste lønninger i Asien".
Hvor lave lønningerne er, er ikke helt klart. Men da Sydkorea og Nordkorea i fællesskab havde en særlig industrizone i Nordkorea, var lønnen mellem 75-160 dollar om måneden - langt under den gennemsnitlige fabriksløn i Kina på 450-750 dollar. Og de 75-160 dollar for de ansatte i industrizonen var ifølge Reuters meget højere end normale lønninger i resten af Nordkorea.
Zonen lukkede i februar 2016, efter at Nordkorea havde foretaget en prøvesprængning.
Vil sanktioner virke?
Hvor hårdt Nordkorea vil blive ramt af de nye sanktioner, afhænger af, hvor hårdt Kina slår ned på handlen og sætter en stopper for, at blandt andet europæiske firmaer får syet tøj i Nordkorea via kinesiske mellemmænd.
Tilbage i maj sagde GPI's direktør, Paul Tjia, til New York Times, at europæiske firmaer havde bestilt hundredtusinder stykker tøj fra de nordkoreanske fabrikker, og at "Made in China"-etiketten sagtens kunne forsvares ved at foretage de sidste rettelser på tøjet i Kina.
USA håber, at de seneste sanktioner - der foruden tøjeksporten også forbyder salg af naturgas og begrænser oliesalget til Nordkorea - vil tvinge Nordkorea til at opgive sit atom- og raketprogram.
Ifølge USA's FN-ambassadør Nikki Haley er over 90 procent af Nordkoreas eksport ramt af sanktioner.