Myanmar diskriminerer ikke religiøse mindretal, siger landets hærchef under et møde med pave Frans.
Pavens besøg kommer, samtidig med at Myanmars hær er under massiv international kritik for behandlingen af det muslimske rohingya-mindretal.
- Myanmar har overhovedet ingen religiøs diskrimination, skriver hærchef Min Aung Hlaing i en Facebook-opdatering.
- Ligeså med vores militær, der arbejder for fred og sikkerhed i landet.
Hæren har afvist utallige beskyldninger om, at soldater står bag drab, voldtægt, tortur, tvangsforflyttelser, nedbrænding af landsbyer og flere andre forbrydelser.
Anklager om drab og voldtægter
Rohingyaer, der er flygtet over grænsen til Bangladesh, har for manges vedkommende fortalt, at sikkerhedsstyrkerne har jaget dem på flugt, brændt deres huse og dræbt nogle af deres familiemedlemmer.
Flere end 620.000 rohingyaer er flygtet fra den nordvestlige delstat Rakhine til nabolandet Bangladesh de seneste tre måneder.
De fleste rohingyaer nægtes statsborgerskab i Myanmar, der betragter dem som ulovligt indvandrede "bengalere" fra Bangladesh.
Det betyder blandt andet, at de fleste rohingyaer ikke har adgang til grundlæggende ydelser i Myanmar som eksempelvis lægehjælp eller uddannelse. Mange er afhængige af hjælp fra internationale organisationer.
Pave Frans mødes tirsdag med Myanmars faktiske civile leder, Aung San Suu Kyi - nobelprismodtageren, hvis internationale status som moralsk ikon er ved at smuldre, i takt med hvad det internationale samfund ser som mangel på anstændig behandling af rohingyaerne.
/ritzau/AFP