Den nuværende højspændte situation mellem USA og Nordkorea kræver 'skarpsindighed og standhaftighed'. Det understreger Sydkoreas udenrigminister Kang Kyung-wha i en tale på Center for Strategic and International Studies i Washington.
- Det er meget sandsynligt, at Nordkorea vil udføre flere provokationer. Under disse omstændigheder er det afgørende, at vi - Korea og FN - håndterer situationen med skarpsindighed og standhaftighed for at forhindre yderligere optrapning af spændingerne eller ethvert tilfældigt militært sammenstød, som hurtigt kan løbe ud af kontrol.
- Der må ikke opstå en ny krig i regionen. Konsekvenserne vil være ødelæggende, ikke bare for den koreanske halvø, men det nordøstlige Asien og hele det internationale samfund, fastslår den sydkoreanske udenrigsminister ifølge AP.
Hendes udtalelse kommer i kølvandet på, at Nordkoreas udenrigminister Ri Yong Ho har sagt, at man mener, at USA allerede har erklæret krig, og at man nu har ret til at forsvare sig selv, "inklusive retten til skyde amerikanske bombefly ned, selvom de endnu ikke er inde over grænsen til luftrummet over vores land".
Ifølge Ri Yong Ho er Donald Trumps tweet i lørdags om, at Nordkoreas ledelse ikke vil eksistere meget længere, ensbetydende med en krigserklæring.
- Hørte lige Nordkoreas udenrigsminister tale i FN. Hvis han giver udtryk for de samme tanker som lille Rocket Man, så vil de ikke eksistere meget længere, lød den slet skjulte trussel fra den amerikanske præsident.
Det er dog ikke den første gang, at Nordkorea mener, at der er blevet erklæret krig mod landet. Således brugte man den samme betegnelse om de sanktioner, som USA indførte mod landet i juli 2016, og i december sidste år var der igen tale om en 'krigserklæring', da FN indførte nye sanktioner.
Det Hvide Hus afviser dog, at man har udsendt en krigserklæring.
- Vi har ikke erklæret krig mod Nordkorea. Ærlig talt, så er antydningen af det absurd, siger talsmand for Det Hvide Hus, Sarah Huckabee Sanders, ifølge Reuters.
Sydkoreas minister Kang Kyung-wha fastslår, at man bakker op om den amerikansk ledede strategi om at lægge maksimalt pres på Nordkorea for at nabolandet vil indgå i forhandlinger om atomar nedrustning på den koreanske halvø - men ikke at forsøge på at vælte det nordkoreanske styre.
- Der er stadig mulighed for diplomatiet, men tiden er ved at løbe ud, siger Kang.
Ifølge Sydkoreas efterretningstjeneste er styret i Nordkorea i fuld gang med at ændre deres luftvåbens positioner og med til at forstærke forsvaret af deres kyster. Det skriver det sydkoreanske nyhedsbureau, Yonhap.
Nordkorea og Sydkorea er formelt stadig i krig med hinanden, sådan som man har været det siden 1950. Der har dog været våbenhvile siden 1953.