Tre millioner mennesker i DR Congo er på randen af sult, og hundredtusinde af børn kan dø i de kommende måneder.
Sådan lyder opråbet fra David Beasley, chef for FN's fødevareprogram (WFP).
FN har gevaldige problemer med at levere nødhjælp til Kasai-regionen i det afrikanske land, der er præget af hårde kampe mellem sikkerhedsstyrker og lokale militante.
- Vi taler om hundredetusinde børn, der vil dø i løbet af de næste måneder, hvis vi ikke får finansiering, mad og adgang til de rigtige steder, siger David Beasley til BBC.
Som det ser ud nu, er det allervigtigste for WFP at få opfyldt finansieringen til fødevareprogrammet, eftersom organisationen kun har fået en procent af de penge, den har efterspurgt fra verdens lande.
Regntid truer
Med en kommende regntid er det nødvendigt, at de penge kommer nu, før vejene bliver så oversvømmede og mudrede, at hjælpen ikke kan nå frem til dem, der har brug for den.
- Hvis vi er nødt til at vente på finansiering et par uger endnu, kan jeg slet ikke forestille mig, hvor forfærdelig situationen bliver, siger David Beasley og fortsætter:
- Vi har brug for hjælp, og vi har brug for den lige nu.
Ifølge FN er 3,8 millioner blevet drevet på flugt i DR Congo, og blodsudgydelserne blussede for alvor op, da Kasai-regionens leder, Kamuina Nsapu, døde i august sidste år under kampe med styrets sikkerhedsstyrker.
Tre millioner på flugt
Den lokale leder havde forinden oprettet en regional milits, og siden hans død er flere og flere militser dukket op, og alle kæmper mod hinanden af forskellige årsager.
- Vores hold ude i marken så nedbrændte hytter, nedbrændte hjem, alvorligt fejlernærede og forkrøblede børn, og mange børn er allerede døde, siger David Beasley.
Siden konflikten blussede op i 2016, har volden spredt sig til fem andre regioner i landet, og både landets sikkerhedsstyrker og militserne er blevet beskyldt for grove krænkelser af menneskerettigheder.
Oprøret betegnes som den hidtil største trussel mod landets præsident, Joseph Kabila, som har nægtet at træde tilbage, efter at hans embedsperiode udløb i december.
Flere end 3.000 mennesker er blevet dræbt i kampe, og FN har gang på gang fundet massegrave i landet.
FN har været til stede i landet siden 1999, hvor den fredsbevarende operation 'Monusco' blev indledt. I dag er omkring 22.000 FN-folk stationeret i landet, heraf 90 procent soldater.