Facebook erklærer krig mod terrorister: Vi underretter myndighederne, hvis vi ser en trussel

Krigserklæringen kommer efter en opfordring fra premierminister Theresa May.

Facebook fordømmer terrorangrebet i London, hvor syv personer mistede livet. (© (c) Scanpix)

Facebook vil nu sørge for, at det sociale medie bliver et yderst ’fjendtligt miljø’ for terrorister.

- Ved at benytte en kombination af intelligent teknologi og menneskelige vurderinger vil vi arbejde aggressivt for at fjerne terrorrelateret indhold fra vores platform, så snart vi får øje på det, siger Facebook-chef Simon Milner i en skriftlig udtalelse.

- Bliver vi bekendt med en nødsituation i form af en alvorlig trussel mod sikkerheden, vil vi underrette myndighederne, understreger talsmanden for det sociale medie.

Facebooks krigserklæring mod terrorisme er en reaktion på gårsdagens terrorangreb i London, og den kommer i kølvandet på en direkte opfordring fra den britiske premierminister.

I sin tale tidligere i dag efterlyste Theresa May en global strategi til at bekæmpe ekstremisme, og indsatsen burde ifølge premierministeren blandt andet bestå af strengere regulering af indholdet på internettet og sociale medier.

Hun argumenterede for, at store virksomheder som Facebook og Google i kraft af deres frie platforme til dels er ansvarlig for, at ekstreme ideologier har mulighed for blive udbredt.

- Vi kan ikke tillade, at der eksisterer et helle, hvor ekstremisme kan yngle. Alligevel er det præcis det, som store internetvirksomheder har sørget for er tilfældet, sagde Theresa May.

http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn%3adr%3amu%3aprogramcard%3a5933ee156187a40e8c264088

Hør hele Theresa Mays tale her.

Mere kontrol er ikke løsningen

Facebooks løfte om mere kontrol som reaktion på Theresa Mays kritik og terrorangrebet, hvor syv personer mistede livet, og 48 personer blev såret, bekymrer den internationale organisation 'Open Rights Group', som kæmper for retten til fri tale.

- Mere regulering vil blot betyde, at de her netværk bliver presset ud i mere skjulte og mørke afkroge af internettet, siger en talsmand fra organisationen til BBC.

- Internettet og firmaer som Facebook er ikke årsagen til had og vold. De står blot bag nogle redskaber, som bliver misbrugt. Myndighederne og virksomheder skal tage blødere metoder i brug for at stoppe misbruget. Mere kontrol er ikke så simpel en løsning, som Theresa May påstår.

Identiteten på de tre gerningsmænd, som blev dræbt af politiet i terrorangrebet, er endnu ikke blevet offentliggjort, og det er derfor stadig uvist, om gerningsmændene var en del af et ekstremistisk terror-netværk. Motivet for angrebet er heller ikke klarlagt endnu.

I sin tale sagde Theresa May dog, at der ikke er tvivl om, at der er tale om "islamistisk terrorisme", som ifølge premierministeren er en "ond ideologi, der mener, at vestlige værdier er uforenelige med islam".

Gårsdagens terrorangreb i London kommer få uger efter et angreb under en koncert i Manchester, hvor en 22-årig mand med libyske rødder udløste en bombe, der dræbte 22 personer.

Gerningsmanden bag Manchester-angrebet var en såkaldt 'homegrown terrorist', der er en person, som er opvokset i et vestligt land, hvor vedkommende senere udfører et islamistisk terrorangreb. 12 timer efter angrebet i Manchester tog Islamisk Stat skylden.