Endnu et land kapper forbindelserne til verdens rigeste land, golfstaten Qatar, i en eskalerende diplomatisk krise.
Niger kalder ifølge nyhedsbureauet Reuters sin ambassadør i landet hjem for at udvise solidaritet med de arabiske lande, der i begyndelsen af ugen brød forbindelsen til Qatar og beskyldte landet for at tolerere eller sågar støtte islamistiske terrorister, herunder al-Qaedas gren i Syrien.
Helt centralt i striden står også, at Qatar bliver beskyldt for at stræbe efter tættere bånd med Saudi-Arabiens ærkefjende, Iran.
I første omgang valgte Saudi-Arabien, Egypten, De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain at skære de diplomatiske bånd til landet og lukke grænseovergange og udelukke fly og skibe fra Qatar fra deres luftrum og havne.
Regeringerne i Bahrain og Egypten gav ifølge al Jazeera de ansatte på Qatars ambassader 48 timer til at rejse hjem og tilbagekaldte deres egne diplomater.
De Forenede Arabiske Emirater og Saudi-Arabien er gået så langt, at de har givet statsborgere fra Qatar, som bor i eller besøger deres lande, to uger til at rejse ud, ligesom de to lande har givet deres egne borgere besked på at forlade Qatar.
Artiklen fortsætter under kortet.
Lukkede grænser og blandede signaler
Flere lande - begyndende med Yemen - har i løbet af ugen fulgt trop og erklæret, at de støtter beslutningen om at isolere den olierige golfstat.
Det er dog primært den kolde skulder fra nabolandene, der kan få konsekvenser for Qatar.
USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, har advaret om, at en stor del af landets fødevarer bliver importeret via landegrænsen til Saudi-Arabien, som nu er lukket.
- Vi tror, at det kan få utilsigtede konsekvenser, særligt under den hellige måned, ramadanen, lød det i går fra Rex Tillerson, hvor han opfordrede til, at krisen ikke eskaleres yderligere.
Efterfølgende slog hans chef, præsident Donald Trump, en noget hårdere tone an.
- Qatar har desværre historisk set finansieret terror på et meget højt niveau, sagde præsidenten på et pressemøde.