Sent i aftes mistede 22 personer livet i Manchester Arena, hvor der netop havde været koncert med den amerikanske sanger Ariana Grande.
59 personer kom til skade ved eksplosionen, der fandt sted i foyeren i minutterne efter, at koncerten var slut.
Britisk politi efterforsker sagen som terror og arbejder ud fra tesen om, at én mand var alene om at udføre bombeangrebet i Manchester Arena. Myndighederne undersøger fortsat, om der står flere bag.
Tidligere operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste Hans Jørgen Bonnichsen siger, at det er "kynisk og rædselsfuldt", hvis det bliver slået fast, at der var tale om et terrorangreb.
- Det vil fortsætte den linje, vi tidligere har set, hvor man lige præcis rammer ind i det, som ligger os mest på sinde. Her drejer det sig om en koncert med unge teenagere og børn til stede, siger han.
Myndighederne i de vestlige lande skal fortsat tage terrortruslen meget alvorligt, understreger Hans Jørgen Bonnichsen.
- Selv om man i betragtning af sidste års blodige sommer allerede er oppe på tæerne, så er dette en løftet pegefinger i forhold til at tjekke beredskabet og ja - være oppe på tæerne - ved de mange arrangementer rundt omkring i den vestlige verden, hvor der for eksempel samles masser af mennesker i forbindelse med sommerens koncerter, siger han.
Der er foreløbig ingen meldinger om danskere blandt de dræbte og tilskadekomne.
Politiet mener at have fundet gerningsmanden død. Han havde ifølge politet medbragt en sprænganordning.
Konsulent ved forsvarsakademiet David Vestenskov fortæller, at der endnu ikke er nogen, der har taget skylden for angrebet.
På nuværende tidspunkt vurderer han, at det formentlig var en uafhængig celle eller en enkeltperson, der stod bag.
- Der er to ting, der er vigtige ved et terrorangreb: Den ene er symbolik, den anden er frygt. Sidstnævnte spiller en vigtig rolle, men det, der bliver ramt, skal også have en symbolsk betydning og repræsentere noget, som terroristerne gerne vil bekæmpe, siger David Vestenskov.
De britiske myndigheder har som nævnt endnu ikke slået fast, at der var tale om et terrorangreb.
- Men mig bekendt findes der ikke fortilfælde, hvor der er fundet bombeveste, og det så ikke har været et terrorangreb. Hele forløbet og måden, som angrebet er sket på, indikerer en form for bevidst handling mod koncertstedet, siger David Vestenskov.
Efterforsker forlydender om skruer
Retskorrespondent for DR Trine Maria Ilsøe fortæller, at politiet har arbejdet på stedet siden eksplosionen.
- Det første, de har gjort, er at sikre hele gerningsstedet og at få taget hånd om de personer, som er døde og sårede, siger hun.
Trine Maria Ilsøe fortæller desuden, at politiet formentlig blandt andet efterforsker, om der var skruer og lignende i eksplosionen, som øjenvidner har berettet om.
- Det er en velkendt ting, man kan bruge i en bombe for at skabe en større eksplosion, siger hun.
Gennemgår optagelser
Storbritannien har et omfattende kameraovervågningssystem i de offentlige gader, og derfor vil politiet spole tiden tilbage ved at gennemgå optagelser for at finde ud af, hvem der har nærmet sig arenaen op til eksplosionen, fortæller Trine Maria Ilsøe.
Det er desuden vigtigt at få opklaret, om der kan være flere angreb på vej, siger retskorrespondenten.
- Det har vi set rundt omkring i Europa det seneste år og også i London tilbage i 2005, hvor ét angreb blev efterfulgt af et andet. Derfor vil myndighederne være ekstra på stikkerne, siger Trine Maria Ilsøe.
Premierministeren Theresa May har indkaldt til et ekstraordinært sikkerhedsmøde, der finder sted tirsdag formiddag klokken 10.00 dansk tid.
Her forventer Hans Jørgen Bonnichsen, at blandt andet efterretningtjenesterne MI5 og MI6 vil deltage samt de relevante ministre.
Både Labour, Liberal-Demokraterne, det skotske nationalparti SNP og de Konservative indstiller deres valgkamp som følge af eksplosionen i Manchester.
Den seneste udtalelse fra politiet i Manchester:
https://twitter.com/gmpolice/status/866905693810569216