I aften vil Europas fremtid blive besluttet.
Derfor er det vigtigt at holde hovedet koldt og fokusere på det store billede. Det siger EU-parlamentsformand Martin Schulz til eurozonens 19 ledere, der søndag er til topmøde i Bruxelles.
- Jeres attitude i de næste timer kan blive afgørende for morgendagens Europa. Hold jer det for øje, sagde Schulz ved starten på eurotopmødet.
Tsipras skal slå knuder på sig selv
Og det ser ud til at blive en barsk aften for den græske premierminister Alexis Tsipras.
- Tsipras står over for et meget svært valg, siger DR's EU-korrespondent Niels Kvale.
- Han skal love reformer, der går stik imod det, han vandt valget på i januar, og det han bad den græske befolkning om at stemme nej til for en uge siden, hvis han skal overbevise kreditorerne om flere lån, siger han.
Grækenland skal vedtage reformer - nu
Grækenland skal nemlig vedtage nye reformer og ny lovgivning, før der kan indledes forhandlinger om en helt ny støtteordning for det kriseramte land.
Det er den melding, som eurolandenes finansministre har givet videre til eurolandenes stats- og regeringschefer, der sent søndag eftermiddag satte sig til forhandlingsbordet endnu en gang.
Og denne gang skal premierminister Alexis Tsipras bevise, at han mener det. At han ikke bare lover reformer og besparelser, men rent faktisk gennefører dem - i løbet af få dage
- Stats- og regeringscheferne vil spørge, hvad Tsipras kan gøre for at genoprette deres tillid til ham og til, at han ikke bare lover, men rent faktisk gør det, de i så fald aftaler, forklarer DR's EU-korrespondent Niels Kvale.
Reformforslag er forældet
Tillid er netop den afgørende valuta på vægtskålen.
Tspiras troede ellers, han kom til Bruxelles med et forslag, eurolandene ville have. Men forslaget lever op til de gamle forventninger, der forsvandt med den gamle lånepakkes udløb den 30. juni. Og de reformer og besparelser er ikke gode nok mere, mener kreditorerne. Der skal mere til.
- Grækenland har brug for flere penge. Derfor er der også brug for flere besparelser, mener flere af kreditorlandene. Tsipras' problem er, at flere af landene er villige til at sende Grækenland ud af euroen, og derfor bliver han nødt til at give meget store indrømmelser, hvis landet skal blive i euroen, forklarer Niels Kvale.
- Der kan blive tale om meget vidtgående krav om kontrol og indrømmelser, som Tsipras har brugt de seneste fem år på at bekæmpe politisk.
Grækenland har ansøgt om en ny treårig støtteordning på samlet 53,5 milliarder euro. Det er betragteligt mere end de 7,2 milliarder euro, der manglede at blive udbetalt fra den seneste lånepakke. Men flere lande mener altså, der er behov for mere, hvis Grækenland skal holdes oven vande økonomisk.
Store fremskridt i forhandlingerne
Der er dog allerede sket store fremskridt, siger den finske finansminister Alexander Stubb.
Men hvad der sker, er stadig umuligt at spå om.
- Det handler om meget andet end Grækenland. Det handler om Europas fremtid, for midt i det følelsesladede spil om Grækenland, foregår der også en fransk-tysk magtkamp om eurozonens fremtidige indretning, siger Niels Kvale.
Der er lange forhandlinger forude denne søndag aften. Men selv om der tilsynelandende er sket fremskridt, er det langt fra sikkert, det ender med en ny låneaftale til Grækenland.