"Risikerer Storbritannien at gå i opløsning?", "Brexit: En rodet skilsmisse mellem to Storbritannien", "Brexit viser et dybt splittet Storbritannien".
Sådan lyder nogle af de danske og internationale overskrifter, efter briterne sagde farvel og tak til EU i en meget tæt afstemning med 51,89 procent af briterne, der stemte for at forlade EU, mens 48,11 procent stemte for at blive.
Dykker man ned i tallene, finder man store forskelle fordelt på alder, sociale grupper, race og religion.
Det skriver The Guardian, der har set på en undersøgelse af Lord Ashcroft Polls. Online-undersøgelsen bygger på 12,369 respondenter, der har svaret, hvad de har stemt.
Hele 73 procent af de stemmeberettigede briter under 25 år ønskede at blive i EU. På den anden side ønskede 60 procent af briterne over 65 år, at Brexit skulle blive en realitet. 62 procent af de 25-34 årige ønskede at blive, mens 56 procent af de 45 til 54-årige stemte for at forlade EU.
Også fordelt på race er der forskelle. De hvide vælgere viste sig at være de mest EU-skeptiske, da 53 stemte for at forlade EU. Anderledes forholder det sig blandt asiater, hvor 67 procent stemte 'remain'. Hos sorte er tallet 73 procent, der ønskede at blive.
En ud af ti bestemte sig først dagen før
Ser man på religion, så var muslimerne pro-europæiske, og 70 procent håbede, at Storbritannien ville forblive i EU. Blandt de respondenter, der beskriver sig selv som kristne, stemte 53 procent for at forlade EU.
Ser man på den socioøkonomiske inddeling i Storbritannien, er der også forskel. Blandt de to øverste socialklasser stemte 57 procent for at blive i EU. Forlad-siden havde stor opbakning med 64 procent blandt de laveste sociale klasser.
På uddannelsesfronten stemte 57 procent med en universitetsuddannelse for at blive. Hos andre højtuddannede var det 64 procent, og hele 81 procent af dem, der stadig er fuldtidstuderende, ønskede også at blive.
For mange var der tvivl om, hvad man ville stemme indtil kort tid før afstemningen. Hele 24 procent bestemte sig først i ugen op til afstemningen. En ud af ti bestemte sig først dagen før.