DR's korrespondent i London: Briterne vågner op med tømmermænd

Taberne er vrede, mens vinderne er en smule forvirrede efter et turbulent døgn, fortæller DR's korrespondent.

Det er dagen derpå i Storbritannien.

Da resultatet af Brexit-afstemningen stod klart i går morges satte det gang i en lavine, der vil rulle formentlig i flere år og ende med et britisk farvel til EU. Og det satte gang i en efterrationalisering hos de britiske vælgere.

- Der er lidt en fornemmelse af, at man er vågnet op med tømmermænd i dag. Den halvdel af befolkningen, der gerne ville være blevet i EU, er vrede og frustrerede, fortæller DR's globale korrespondent, Steffen Kretz, fra London.

200.000 fra den sidstnævnte gruppe forsøgte at få afløb for frustrationerne ved at skrive under på et dokument på parlamentets hjemmeside, hvor de kræver en ny afstemning.

- Det bliver selvfølgelig ikke til noget, men det var så mange, at systemet brød sammen, siger Steffen Kretz.

Forvirrede vindere

Størstedelen af de 200.000 underskrivere kommer fra London, hvor 59,9 procent af de knap 3,8 millioner vælgere ville blive i EU.

På den anden side står 'Leave'-tilhængerne, der samlet udgjorde 51,9 procent af stemmerne.

- Der fornemmer jeg en vis forvirring, men også en stolthed over at have samlet et flertal, som talte eliten, magten, hele det politiske parnas og alle økonomerne imod, siger Steffen Kretz.

Afstemningen har ifølge DR-korrespondenten efterladt et Storbritannien splittet mellem dem, der har, og dem der ikke har. Fælles for dem er dog, at de ikke ved, hvad der kommer til at ske.

- På bundlinjen står jo, at der er langt flere spørgsmål end svar. Der er stor usikkerhed om, hvad der skal ske i de kommende dage og år, siger Steffen Kretz og henviser til avisen The Guardian, der kalder Brexit-resultatet for det største politiske jordskælv i Storbritannien siden Anden Verdenskrig.