Et flertal af de britiske vælgere har sagt, hvad de mener: Storbritannien skal forlade EU.
Men hvordan kan det i praksis ske?
Premierminister David Cameron lagde i sin tale i dag op til, at det skal ske ved at aktivere den såkaldte artikel 50.
- En forhandling med EU bør begynde under en ny premierminister, og jeg synes, det rigtige er, at en ny premierminister tager beslutningen om, hvornår artikel 50 skal aktiveres, og dermed starter den formelle, juridiske proces i forhold til at forlade EU, lød det fra David Cameron.
Det går artikel 50 ud på
Artikel 50 er at finde i Lissabontraktaten, der er det regelsæt, som danner grundlag for det europæiske samarbejde.
Her står der, at enhver medlemsstat kan beslutte af træde ud af det europæiske samarbejde.
Reglerne siger, at hvis en medlemsstat beslutter sig for at træde ud af EU, så skal medlemsstaten meddele det til EU.
Herefter skal EU og i dette tilfælde Storbritannien forhandle en aftale på plads, der fastlægger rammerne for, hvordan landet trækker sig fra det europæiske samarbejde, og hvilke aftaler Storbritannien skal have med EU fremadrettet.
Storbritannien og EU har to år til at forhandle aftalen på plads.
Hvis den ikke er i hus efter to år, kan Storbritannien trække sig fra EU, uden det ligger fast, hvad der sker. Alternativt skal Storbritannien nå til enighed med alle EU-landene om, at forhandlingerne kan fortsætte. Hvis det sker, kan forhandlingerne vare i mange år.
Når den endelige aftale er på plads, sætter den også en dato for, hvornår Storbritannien formelt kan forlade EU. Fra den dag vil EU's regler ikke længere gælde Storbritannien.
I perioden frem til udtrædelsesaftalen er på plads, kan Storbritannien og EU ifølge BBC godt starte forhandlinger om nye handelsaftaler, men det er ikke sikkert, at det sker.
Hvornår kommer artikel 50 i spil?
Der er dog usikkerhed om, hvorvidt og hvornår den britiske regering ender med at aktivere artikel 50.
Ifølge lederen af 'forlad EU'-kampagnen, Boris Johnson, kommer den britiske regering ikke til at aktivere artikel 50 med det samme.
- Der er ikke behov for at aktivere artikel 50, sagde Boris Johnson i sin tale i dag.
Men lytter man til EU-lederne, så er udmeldingen anderledes.
I en udtalelse fra formanden for Det Europæiske Råd, Europa-Parlamentet, det hollandske EU-formandskab, og Europa-Kommissionen lyder det, at Storbritannien med det samme skal sætte gang i udtrædelsen - altså iværksætte artikel 50.
Samme melding kommer fra den tyske kansler Angela Merkel.
Ifølge DR's EU-korrespondent Ole Ryborg er det også svært at se for sig, at den britiske regering kan undgå på et tidspunkt at aktivere artikel 50.
- Hvis de vil ud af EU, altså forlade EU's institutioner og regler, så skal de aktivere artikel 50, siger han.
Han fortæller, at briterne selv gjorde meget for at få skrevet artikel 50 ind i Lissabontraktaten og dermed formalisere de forhold, en udtræden af EU sker efter.
Sådan faldt stemmerne til fordel for 'forlad EU':