Hvis Storbritanniens premierminister, Theresa May, trækker briterne ud af EU på den måde, som hun ifølge de britiske medier lægger op til, styrer det skotske parlament og parlamentet i London mod en kollision.
Det skriver BBC Skotland.
Et flertal af skotterne stemte for at blive i EU ved brexit-afstemningen, og det har siden givet spændinger mellem regeringen i London og de skotske kollegaer, at skotterne mod flertallets vilje kan være nødt til at sige farvel til EU-samarbejdet.
Skotterne skal i eftermiddag i deres parlament debattere Mays tale, som hun holder klokken 12.45 dansk tid.
Ifølge The Telegraph og Sky News vil May hurtigt skære alle båndene til EU. Briterne skal ikke efterlades "halvt inde, halvt ude, mener hun.
Skotlands fremtid i EU bliver derfor en af de helt store emner for de skotske politikere, når May har præsenteret sin plan for EU-skilsmissen.
Og der er lagt op til heftig debat i det skotske højland.
'Bedøvende ligeglad med Skotland'
Landet ledes af førsteminister Nicola Sturgeon fra det skotske Nationale Parti (SNP), som er markant fortaler for et selvstændigt Skotland.
Og Nicola Sturgeon har allerede i månederne efter brexit-afstemningen sagt, det kan blive nødvendigt med endnu en selvstændighedsafstemning i Skotland i håb om, at det kan lade skotterne være en fortsat del af EU.
- Hvis en afstemning ikke er på bordet, så risikerer Skotland at blive trukket ned af en meget skadelig vej, hvor vi ikke har nogen kontrol over vores eget lands fremtid, sagde Nicola Sturgeon så sent som i går til Sky News.
Førsteministeren har tidligere kritiseret May for en manglende EU-strategi. Hun revsede premierministeren for at stå uden forhandlingsstrategi over for EU ved brexit.
Sturgeon-regeringens brexit-minister, Michael Russel, siger til BBC, at en afstemning om at forlade Storbritannien er uundgåelig, hvis Theresa May i sin tale vælger droppe alle nuværende aftaler med EU.
Og samme overbevisning har det skotske grønne parti, som ifølge BBC udtaler, at forlader Storbritannien EU på den hårde måde, vil det vise, at den britiske regering er 'bedøvende ligeglad med Skotland'.
Partiet tror ikke, at skotterne 'vil være en del af 'det vrede, isolerede Storbritannien', lyder det ifølge BBC.
Maler et økonomiske armageddon
Men de skotske konservative er slet ikke enige og mener, at SNP-partiet og Nicola Sturgeon 'maler et billede af et økonomisk armageddon' ved at sige, at Skotlands handel med EU for eksempel er langt vigtigere end handlen med resten af Storbritannien, skriver skotske The Telegraph.
Avisen henviser til de nyeste tal, der indikerer et andet billede; at Skotland hvert år eksporterer for 48,5 millarder pund til resten af Storbritannien mod 11,6 milliarder pund til andre EU-lande.
De konservative politikere opfordrer den skotske regering til at arbejde sammen med de andre britiske politikere i Westminster for at få den bedst mulige aftale i stedet for at 'ynke mod den britiske regering'.
- Sammen repræsenterer vi finansielle knudepunkter i London, Edinburgh og Glasgow, et betydeligt antal verdensklasse-universiteteter, globalt lederskab og ekspertise på tværs af mange sektorer. Med disse styrker kan der ikke være nogen tvivl om, at vi vil være i en bedre position, hvis vi forhandler som ét hold, siger de konservatives økonomiske talsmand, Dean Lockhart, til BBC.
Mellem de to hårdt optrukne fronter med især SNP på den ene side og de konservativ på den anden side står den skotske Labour-leder, Keizia Dugdale, som mener, at de to stridende parter er mere interesserede i at 'genåbne forfatningsmæssige stridigheder end at nå til enighed'.
Ifølge hende er det nuværende debatniveau opskriften på en kold krig i skotsk politik, og hun frygter ifølge BBC, at en afstemning om skotsk selvstændighed kan ende med, at Skotland hverken kommer til at være med i EU eller Storbritannien.
Theresa May har udtalt, at briterne i foråret vil udløse artikel 50 i Lissabon-traktaten, der starter udmeldelsen af EU.
Når det er gjort, har Storbritannien og EU to år til at forhandle sig frem til, hvor briterne helt kan forlade det årelange samarbejde.