Joe Biden, sir David Attenborough, Angela Merkel og den britiske prins Charles.
Det er blot nogle af navnene på de mange prominente talere, der i dag indtog podiet ved COP26-klimatopmødet i Glasgow.
Topmødet bliver af mange klimaforskere anset som sidste chance, hvis menneskeheden skal vende udviklingen og afbøde de værste konsekvenser af den globale opvarmning.
Og netop den pointe blev gentaget gang på gang af verdenslederne, der i dag slog fast, at COP26's udfald kan få afgørende betydning for, hvilken verden fremtidige generationer arver.
Biden: Et vendepunkt i verdenshistorien
Verdenslederne, der lige nu er samlet i Glasgow, har en tung byrde på deres skuldre, lød meldingen i dag fra Joe Biden, da det blev præsidentens tur på scenen.
De står nu over for nogle simple, men afgørende valg. Vil man gribe til handling og gøre, hvad der er behov for for at afværge den lurende klimakatastrofe? Eller vil vi dømme kommende generationer til lidelse?, spurgte den amerikanske præsident retorisk.
- Dette er årtiet, der vil bestemme svaret, lød det fra Joe Biden.
- Dette er årtiet, hvor vi kan vise vores værd, sagde præsidenten, der lagde vægt på, at tiden er knap.
Præsidenten medgav, at de lande, der har bidraget mest til klodens problemer, har et "kæmpe ansvar over for de nationer, som ikke har gjort det":
Trods de dystre toner havde den amerikanske præsident også taget optimistiske budskaber med til Skotland. Ifølge Biden ligger der nemlig en "utrolig mulighed" i den nuværende udfordring.
- Vi står ved et vendepunkt i verdenshistorien. Vi har muligheden for at investere i os selv og bygge en retfærdig fremtid med ren energi, samtidig med at vi skaber millioner af velbetalte jobs og muligheder på tværs af kloden.
Bidens klima-ambitioner er tårnhøje. Spørgsmålet er, om han kan levere, lyder analysen fra Steffen Kretz:
Præsidenten præsenterede i slutningen af sidste uge et udkast til en rammeaftale, der blandt andet lægger op til at bruge 555 milliarder dollars på kampen mod klimaforandringer.
Joe Biden brugte en stor del af sin tale på at fortælle om visionerne i planen, der skal føre til, at de amerikanske udledninger bliver halveret inden 2030 i forhold til 2005-niveauet.
- Vi vil vise verden, at USA ikke kun er tilbage ved bordet, men forhåbentligt også går foran med et godt eksempel, lød budskabet fra Joe Biden.
Det vides dog endnu ikke, om præsidenten har opbakning nok i Kongressen til at få sin plan i gennem.
Det mest tankevækkende ved Joe Bidens tale var ikke de ambitiøse klimamål, men i stedet præsidentens vilje til at tage ansvar på sig, vurderer DR's klimakorrespondent, Thøger Kirk:
Johnson: Dommedagsuret viser ét minut i midnat
Den britiske premierminister, Boris Johnson, indtager rollen som vært ved det store klimatopmøde.
Premierministeren benyttede blandt andet sin åbningstale til at sammenligne klimakrisen med actionhelten James Bond i en nødsituation. Verden befinder sig nemlig i en krisesituation, hvor man på et splitsekund skal redde verden ved at afbryde et dommedagsapparat, sagde Boris Johnson.
- Vi er i samme situation som James Bond. Tragedien er, at dette ikke er en film. Og at der ikke bare er et dommedagsapparat, som vi kan afkoble, lød det fra Johnson, som fortalte verdenslederne, at det er i netop Glasgow, at dommedagsapparatet blev sat i gang.
Den skotske industriby var nemlig arnested for den moderne kulfyrede dampmaskine, der satte gang i industrialiseringen.
Og nu - lidt over 250 år senere - er vi nået tidspunktet, hvor verden bliver nødt til at handle for at få stoppe dommedagsmaskinen, pointerede den britiske premierminister.
"Dommedagsuret viser ét minut i midnat", lød det fra Boris Johnson:
- Hvis ikke vi tager klimakrisen alvorligt i dag, bliver det umuligt for vores børn at gøre det i fremtiden, sagde premierministeren blandt andet.
Den største udleder blev hjemme
Mens USA historisk set er verdens største udleder af CO2, så er Kina i dag verdens største udleder. Men Kinas præsident, Xi Jinping, var ikke blandt dagens mange talere i Glasgow. Xi Jinping er nemlig blevet hjemme.
Den kinesiske præsident har i stedet offentliggjort en skriftlig udtalelse.
Her lyder meldingen, at velstående lande ikke bare skal gøre mere selv - de skal også i høj grad gøre mere for at støtte verdens udviklingslande.
- Alle bør formulere realistiske mål og visioner og gøre deres bedste for at fremme implementeringen af dem. Derfor skal de udviklede lande ikke kun gøre mere selv, men også støtte udviklingslandene til at gøre det bedre, skriver Xi Jinping blandt andet.
DR's Asien-korrespondent, Philip Khokhar, har læst udtalelsen fra den kinesiske præsident. Hvis folk havde håbet på positive nyheder fra Xi Jinping, så bliver de slemt skuffet, lyder vurderingen fra korrespondenten.
- Det er lidt de sædvanlige toner fra Beijing, om at de har en ambitiøs klimapolitik, og at det i virkeligheden er de rige, vestlige landes ansvar at hjælpe udviklingslandene, så der er ikke meget hjælp at hente fra Kina - i hvert fald ikke her i første omgang, siger Philip Khokhar.
Han peger på, at den officielle begrundelse for præsidentens fravær i Glasgow er, at Kina stort set har lukket sine grænser for at undgå coronasmitte udefra.
- Det tror jeg sådan set også er rigtigt nok. Det vil se svært ud for Xi at rejse ud, når alle skal i 14 dages karantæne, når de kommer tilbage til Kina, men det er også, fordi han godt ved, at han ikke kunne levere varen, som mange gerne vil have, siger Philip Khokhar.
- Mange lande vil gerne have, at Kina kommer med endnu mere ambitiøse klimaløfter, siger han.
- Og så tror jeg sidst, men ikke mindst, at Xi ikke havde lyst til at mødes med Biden. Kina og USA har et meget anstrengt forhold, og derfor har han ikke lyst til at trykke hånd med den amerikanske præsident.
I sidste uge offentliggjorde Kina en ny plan for udledningen af drivhusgasser, hvor man sigter efter, at Kinas udledninger topper i 2030 og går i nul i 2060. Planerne er blevet kritiseret for at være utilstrækkelige, hvis verden skal begrænse de værste konsekvenser af klimaforandringerne, skriver Ritzau.
FN-chef: Vi behandler naturen som et toilet
Også FN's generalsekretær, António Guterres, talte ved COP26 i dag. Generalsekretæren kom med en løftet pegefinger til verdenslederne, som fik besked på, at tiden er inde til at stoppe.
- Stoppe med at mishandle biodiversitet og slå os selv ihjel med kulstof. Stoppe med at behandle naturen som et toilet, lød det blandt andet.
Vi graver vores egen grav, mener FN-generalsekretæren:
Guterres pegede også fingre ad verdens rigeste lande - de såkaldte G20-lande - som står bag 80 procent af verdens CO2-udledning og derfor har et større ansvar i klimakrisen, pointerede han.
Generalsekretæren pegede også på, at de seks år, der er gået siden Parisaftalen, har været de seks varmeste år nogensinde målt.
- Vores afhængighed af fossile brændsler skubber os tæt på afgrunden. Vi står over for et barsk valg, enten stopper vi det, eller også stopper det os, lød det fra Guterres.
FN-chefen gav også sin opbakning til verdens unge klima-aktivister.
- Klimahandlingens hær, der ledes af unge mennesker, er ustoppelig. De er større. De er mere højlydte. Og jeg garanterer jeg for, at de ikke forsvinder. Jeg står med dem, lød det fra FN-chefen.