Storbritanniens udmeldelse af EU er generelt en dårlig nyhed for unionen, men i den tyske by Frankfurt am Main har man ikke svært ved at finde begejstring for Brexit.
Det gælder for eksempel på den internationale skole Metropolitan School Frankfurt, som har vokseværk på grund af Brexit.
- Vi udvider igen til næste sommer med ti klasseværelser. Vi må indstille os på større efterspørgsel på skolepladser, fortæller skoleleder Peter Ferres.
Tusinder af job flytter
Internationale storbanker, som hidtil har varetaget en stor del af deres forretninger i EU fra London, flytter nu aktiviteter fra Storbritannien til lande, som bliver i EU. Nyhedsbureauet Bloomberg overvåger bankernes flytteplaner, og Frankfurt har foreløbig lagt sig i spidsen i kampen om de lukrative arbejdspladser.
Frankfurt er i forvejen et finanscentrum i Europa, fortæller DR Nyheders Tyskland-korrespondent, Michael Reiter:
- Den Europæiske Centralbank ligger der, og mange store banker har allerede kontorer i byen. Der er en stor international lufthavn, og så spiller det private spiller også ind: De internationale skoler har et godt ry, bedre end for eksempel skolerne i Paris. Det trækker.
Tocifret vækstrate
Storbanker som UBS og Goldman Sachs fremlagt planer om at flytte 3.050 arbejdspladser fra London til Frankfurt. Det betyder mange udenlandske tilflyttere, og de vil gerne have deres børn i en international skole.
En af byens i alt 13 private, internationale skoler, Metropolitan School Frankfurt, forventer at få 150 nye elever.
- Vi har fordoblet vores vækstrate gennem Brexit-forespørgsler. Og de første forespørgsler og tilmeldinger for det kommende år viser os, at denne tocifrede vækstrate fortsætter, siger skoleleder Peter Ferres.
Stigende lejepriser
Frankfurt var allerede en by i fremdrift, men Brexit har koblet en turbo på udviklingen.
20 nye højhuse skyder er på vej med boliger til bankfolk, og der er rift om byens kontorpladser, melder ejendomsmæglerne.
Det er nemlig ikke kun bankfolk, som strømmer til - det er også alle dem, som rådgiver bankerne.
- Advokater må lave stillinger for at kunne tilbyde deres kunder en ordentlig service. Det samme gælder skatterådgiveren. Og forsikringsselskabet. Det er den anden bølge for os, siger Stephan Bräuning, der er direktør i mæglerfirmaet Colliers International.
Guldgraverstemning
Michael Reiter fortæller, at der lige nu er en guldgraverstemning i Frankfurt. Men guldet - de mange bankjob - er ikke landet endnu.
- Den store udflytning er jo slet ikke gået i gang. Vi ser tilkendegivelser, forespørgsler, reservationer og leje af erhvervslejemål. Vi ser indgåelse af kontrakter og forudbetaling af kontorer og skolepladser, siger han.
- Men hverken i Frankfurt eller i London synes det klart, hvornår og i hvilket omfang, udflytningen kommer til at finde sted.
For i virkeligheden udgør Brexit en stor ubekendt: Ingen ved på nuværende tidspunkt, hvordan briternes farvel til EU kommer til at se ud.
- Der kan stadig ske et skift i trenden, så Paris ender med at tage imod flest bankfolk. Lige nu profiterer Frankfurt, men mere langsigtet kan guldgraverstemningen i byen godt blive afløst af tømmermænd – hvis det store rykind udebliver.