Den seneste uge har både Deutsche Bank og Bank of America valgt at flytte aktiviteter væk fra London som følge af briternes farvel til EU.
Og det kan gå hen og blive et stort problem for briterne, at de store banker flytter væk fra Storbritannien, lyder vurderingen Lars Krull, der er seniorrådgiver i økonomi og ledelse på Aalborg universitet.
-Det, at Storbritannien i mange år har været et finansielt centrum, er ikke en status, de kan forvente at bevare, efter de er trådt ud af EU, siger han.
Deutsche Bank har rykket sine aktiviteter til Frankfurt i Tyskland, mens Bank of America har rykket sine til den irske hovedstad, Dublin.
Jesper Rangvid, der er professor i finansiering ved CBS, er overrasket over, hvor hurtigt bankerne reagerer på Brexit.
- Det er bemærkelsesværdigt, at allerede her få måneder efter Storbritannien satte gang i den her afskedsproces med EU, så er der allerede banker, der begynder at handle ud fra det.
Taktisk udflytning
Bankerne flytter deres aktiviteter, fordi de frygter ikke at kunne yde samme service til deres kunder på det europæiske kontinent fra London, når Storbritannien er endeligt ude af EU, forklarer Jesper Rangvid.
- For simpelthen at kunne reagere på det, for at kunne blive ved med at yde samme service til for eksempel tyske og franske kunder, så begynder man allerede nu at flytte væk fra London.
De fælles EU-regler betyder, at firmaer i EU kan sælge varer og services i andre EU-lande uden afgifter.
Når Storbritannien inden for et par år ikke er med i EU længere, er det altså usikkert, om firmaer i landet kan handle på tværs af landegrænser uden afgifter, og det reagerer flere banker på nu.
Risikerer at endnu flere flytter
Jesper Rangvid vurderer, at meget afhænger af, hvordan aftalen for Storbritanniens aftale om udtrædelsen af EU bliver stykket sammen.
- Hvis det bliver et hårdt Brexit, så vil man se flere banker flytte væk fra London, og måske vil nogen af dem, der allerede har besluttet at rykke noget væk, flytte endnu flere aktiviteter ud af London.
Dermed risikerer Storbritannien at miste endnu flere arbejdspladser i finanssektoren, når landet endeligt er ude af EU.
I en rapport anslår tænketanken Bruegel, at op til 30.000 arbejdspladser inden for og i forbindelse med finanssektoren kan rykke væk fra London.