Når mor og far bliver skilt, mærker børnene det særligt hårdt. Forældrene er pressede og har svært ved at være der for deres børn, som kan opleve, at de står alene i en verden, der styrter sammen om ørerne på dem.
Nu vil Ringkøbing-Skjern Kommune hjælpe børnene til at forstå, at de ikke er de første, der har stået midt i en skilsmisse.
Kommunen opretter sammen med psykologer og pædagoger såkaldte skilsmissegrupper for børn helt ned til 0. klasse, hvor børnene kan mødes og tale om, hvordan de har det med forældrenes skilsmisse.
Børnene får hjælp til at tumle følelser
Psykolog Maren Stoltze fra Ringkøbing-Skjern Kommune fortæller, at grupperne skal hjælpe børnene med at forstå de følelser, de tumler med.
Samtidig skal de give børnene svar på spørgsmål som 'er det min skyld'?, 'hvor skal hunden bo'? og 'hvorfor skændes de voksne så meget'?
Hidtil har kommunens tilbud til børn af skilsmisseforældre været rettet mod børn fra 4. til 9. klasse. Forældre til mindre børn har spurgt efter et lignende tilbud, så sidste år tog politikerne i Ringkøbing-Skjern Kommune en beslutning om at udvide ordningen.
- Vi har tilpasset øvelserne, så vi taler om tanker og følelser på et niveau, hvor også de yngre børn kan være med, siger Maren Stoltze.
Skilsmisse kan længe fylde et barns tanker
Psykologer og pædagoger leder grupperne, som mødes syv eftermiddage af to timer. Tilbuddet er gratis, og der vil ikke blive ført referat eller journal.
Tilbuddet om skilsmissegrupper henvender sig både til børn, hvis forældre for nyligt er flyttet fra hinanden, og til børn og unge, hvis forældre har været skilt i lang tid, men hvor skilsmissen stadig vurderes at fylde i barnets tanker og følelsesliv.