- Det første jeg tænkte var, "åh nej, nu igen! Er der nu 4000 flere, der skal rykke ud?"
Karina Nicolaisen arbejder i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, og ovenstående tænkte hun umiddelbart efter, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved Folketingets åbning annoncerede endnu runde af udflytning af arbejdspladser fra hovedstaden.
Meldingen skabte stor bekymring og uvished hos Karina Nicolaisen og på hendes arbejdsplads.
- Vi ved jo ikke, hvordan det er gået med første runde? Er de glade for det? Hvor mange rykkede med? Og hvad med dem, der ikke kom med, hvor er de endt? Det synes jeg, er meget relevant at vide for at kunne tage en oplyst beslutning, fortæller Karina Nicolaisen.
Og den holdning deler fire fagforbund HK Stat, Djøf, IDA og Magisterforeningen, som kræver, at regeringen laver en tilbundsgående undersøgelse af den seneste udflytning af arbejdspladser fra hovedstaden, inden man sætter anden runde af udflytninger i gang. Og det er netop blevet igangsat af Statsrevisoren, som onsdag anmodede Rigsrevisionen om en undersøgelse af første udflytning.
For der er flere ting, som skal overvejes inden næste udflytning, og det er Karina Nicolaisen begyndt på.
- Der er så mange ting, der farer igennem hovedet på én. Vil ens kæreste med? Hvad med ens familie? Bliver det til Nordjylland, bliver det til Fyn? Hvor mange af kollegaerne vil tage med? Er det til at finde et sted at bo?
Og selv om hun endnu ikke ved, om hun bliver berørt, så har det allerede skabt dårlig stemning på arbejdspladsen, siger hun.
- Vi bor to styrelser side om side, og man kan ikke lade være med at tænke, ”bliver det os eller de andre?” Man går jo lidt og håber, at det er de andre, og det giver ikke ligefrem den fedeste stemning. Man går jo rundt og føler sig udflytningstruet, forklarer hun og forsætter:
- Man håber bare på, at når de spiller ludo i Folketinget, at man så står på globussen, når de slår seks og man så har helle og ikke bliver slået hjem.
Og de mange tanker bliver kun bakket op af en følelse af, at Karina Nicolaisen skal foretage beslutningen om at flytte med eller ej i blinde, fordi der mangler viden fra den tidligere flytning.
- Hvordan har den proces været, for de medarbejdere der faktisk tog det store skridt og flyttede med, det synes jeg, er meget relevant at få undersøgt, siger hun.
Statsrevisorens sekretariat oplyser, at undersøgelsen forventes klar om 6-9 måneder.