Fire fagforbund kræver nu, at regeringen laver en tilbundsgående undersøgelse af den seneste udflytning af arbejdspladser fra hovedstaden.
Det skal gøres, inden man sætter anden runde af udflytninger i gang, lyder det fra HK Stat, Djøf, IDA og Magisterforeningen.
For der er hårdt brug for, at man lærer af de fejl og udfordringer, som sidste omgang af udflytning bød på, siger næstformand i HK Stat, Peter Raben.
- Der er behov for en grundig evaluering af den første bølge af udflytninger, fordi det har store konsekvenser for de medarbejdere, det berører, men også for de borgere og virksomheder, som er i kontakt med de styrelser, der flyttes, siger han.
Udflytning kan ikke ske på en mavefornemmelse
I Ingeniørforeningen IDA, er man enig og mener, at der især er brug for at undersøge det videnstab, som man mener, at den seneste udflytning forårsagede.
- Der er ingen, der kan være bekendt med, at udflytningen alene foregår på en mavefornemmelse og ikke på et oplyst grundlag, siger formanden for IDA Offentlig, Carsten Eckhart Thomsen.
Det bakker man op om i Djøf Offentlig, hvor man vurderer, at cirka fem procent af de udflytningsramte medarbejdere er flyttet med deres arbejdsplads. Derfor er der brug for at samle viden, inden næste ryk.
- Vi synes godt, man kan se på, om man kunne have gjort bedre, og om man kunne få flere til at flytte med deres arbejdspladser, frem for at genopbygge styrelser helt fra bunden, siger Sara Vergo, der er Formand for Djøf Offentlig.
Venstre: Organisationer vil forsinke processen
Men hos regeringspartiet Venstre, mener erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen ikke, at der er grund til at sætte sådan en undersøgelse i gang.
- Jeg synes, det i høj grad lyder som en måde at forsinke processen på. Det er ikke en hemmelighed, at de her organisationer tidligere har ytret sig meget kritisk overfor udflytningen af statslige arbejdspladser, siger han.
Han understreger dog, at regeringen har i sinde at erfaringsopsamle på den seneste udflytning i processen op til den næste udflytning.
- Vi lytter selvfølgelig til alle de erfaringer, der bliver gjort, og selvfølgelig kommer de til at indgå i de drøftelser, som regeringen har i øjeblikket. Men jeg betragter altså mest det her forslag, om en stor grundig undersøgelse, som en måde at sætte udviklingen på pause, og det er vi ikke interesseret i fra Venstres side, siger Torsten Schack Pedersen.