Wammen: Regeringens boligskatteudspil var alt for skævt geografisk og socialt

Dansk Folkeparti efterlyser en mere håndfast finansiering, før det kan sige ja til regeringens boligskatteudspil.

Finansminister Kristian Jensen (V) må her til aften konstatere, at regeringens boligskatteudspil ikke kan samle et flertal i Folketinget, og derfor vil regeringen nu genoverveje sit udspil.

Det betyder samtidig, at forhandlingerne er udskudt til efter påske.

1. marts i år lød vurderingen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen ellers, at det ikke ville tage mere end et par uger at nå frem til en ny boligskatteaftale.

Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, mener, at regeringens indledende udspil var for skævt - både geografisk og socialt. Han efterlyser en større lighed.

- Det, regeringen spillede ud med, var for skævt, både når man ser på det geografiske, og når man kigger på den sociale profil. Havde vi sagt ja til udspillet, ville de helt store vindere været dem med de allerstørste og dyreste huse i Nordsjælland.

- Der skal være en bedre balance, end det regeringen har lagt på bordet indtil nu, lyder det fra Nicolai Wammen.

Han tilføjer, at han håber, at regeringen kommer i arbejdstøjet, og at processen indtil nu har været "noget rodet".

DF vil have håndfast finansiering

Dansk Folkepartis finansordfører, Rene Christensen siger til Ritzau, at "vi er enige om målet", men han efterlyser en mere håndfast finansiering, hvis partiet skal bakke op om et nyt boligskattesystem.

- Det er ikke godt nok, at vi skal finde på nogle arbejdsmarkedsreformer lidt senere, siger han til Ritzau om det finansieringsforslag, regeringen har lagt frem.

- Men vi er enige om målet. Og det er sådan set det positive. Nemlig at alle boligejere, ligegyldigt hvor man bor, kan blive boende i deres bolig tilføjer han.

Kristian Jensen understreger, at det er regeringens ambition, at forhandle en boligskatteaftale på plads, som skaber mest mulig "tryghed" for boligejerne.

- Man kan godt sige, at vi tager på værksted for at nå det samme sted hen, men at vi har nogle andre elementer med. Målet er, at de danske boligejere ved, hvad deres beskatning er. At de ikke bliver overraskede over pludselige stigninger, men at de kan være trygge omkring deres økonomi.

- Den tryghed havde vi en model for, men vi har ikke kunnet finde opbakning til den, siger han.