Arbejdet med at nedsætte en undersøgelseskommission om skandalerne i Skat skal gå hurtigt.
Det blev Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) enige om allerede få minutter inde i dagens spørgetime i Folketinget.
Her brugte S-formand Mette Frederiksen et af sine spørgsmål til statsministeren på at spørge, om det ikke var en god ide at få fastlagt rammer for sådan en undersøgelseskommission allerede inden sommerferien.
- Kunne vi være enige om i dag, at vi går i gang med arbejdet nu, så grundlaget for kommissionen kan være på plads inden sommerferien melder sig? Gerne 1. juli, så kommissionen kan blive nedsat og gå i gang med sit vigtige, vigtige arbejde, siger Mette Frederiksen.
En sådan lynproces ser statsministeren ikke umiddelbart nogen problemer i.
- For min skyld ingen alarm, siger Lars Løkke Rasmussen.
- Det, der vil ske nu, er, at skatteministeren (Karsten Lauritzen, red.) vil indkalde partierne til møde. Det vil finde sted så hurtigt som overhovedet muligt. Og så handler det om at nå til enighed om, hvad det er for et mandat, vi skal udstyre denne kommission med, siger Lars Løkke Rasmussen.
- Og kan det bringes til en konklusion hurtigt, så vil det jo kun være godt, siger han.
Over stok og sten
Det svar kvitterede Mette Frederiksen fluks for.
- Det går over stok over sten i dag. Undersøgelseskommissionen kan nu etableres, siger Mette Frederiksen.
- Det er rigtig godt, og jeg har med stor interesse noteret mig, at landets nuværende finansminister (Kristian Jensen, red.), som jo har været skatteminister på et tidligere tidspunkt, meget klart har gjort gældende, at inddrivelsesspørgsmålet nok har været behæftet med nogle fejl. Så det vil i vores øjne være et naturligt sted at starte arbejdet, siger S-formanden.
Det var netop Socialdemokratiet, der sammen med Dansk Folkeparti i aftes lancerede en fælles pressemeddelelse med et krav om en kommissionsundersøgelse af de mange skandaler i Skat.
Kort tid efter gik skatteminister Karsten Lauritzen (V) i medierne og erklærede, at han ville indkalde til drøftelser om netop sådan en kommission.
De øvrige partier i Folketinget mener ligeledes, at der er behov for en undersøgelseskommission, og den kommende tid skal nu bruges på at præcisere, hvad kommissionen helt specifikt skal undersøge.